Kako se želira kompot?

Kako se želira kompot?
Fotografije: bonapeti.rs

Želirani kompot je lak za pripremu, a ukus mu je više nego dobar. Kako bi ga pripremili, potrebno vam je da imate jednu teglu kompota po izboru i jedan želatin. Prvi korak je pripremanje želatina. Sipajte ga u šolju i dodajte mu 4 kašike soka od kompota.

Ostavite želatin da nabubri oko 5 minuta. Nakon što želatin nabubri, stavite šolju sa njim u drugu posudu, koja je puna vode i sve zajedno stavite na vatru. Ugrejte sve i rastvorite želatin u na pari.

U međuvremenu ocedite voće iz kompota i dovojite ga od soka. Kada je želatin već tečan, sipajte ga u oceđeni sok od kompota. Promešajte energično, kako bi se sve dobro rasporedilo. Pripremite posude i podelite tečnost u njih. Stavite u frižider na 10- minuta, izvadite želatin nakon toga i dodajte voće.

Vratite sve u frižider, kako bi se sve steglo. Najvažniji momenat u pripremi želiranog kompota je priprema želatina i treba da poštujete sva pravila njegove pripreme, kao i da voće stavite pre nego što se smesa potpuno pretvori u žele.

Ovo je jedan veoma ukusan i lak desert za pripremu, koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a neće vas ni zamoriti. Možete ga poslužiti i gostima, a oni će sigurno biti oduševljeni vašom maštom.

Možete koristiti bilo koji kompot, kakav god poželite i imate - kompot od jagoda, kompot od malina, kompot od kajsija, kompot od šljiva, kompot od breskve. Ako je kompot od malina ili jagoda, možete žele ukrasiti listovima nane. Uživajte u ukusnom rezultatu!

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji