Da li orah izaziva zatvor?

Da li orah izaziva zatvor?

Orah se računa među najkorisnijim orašastim plodovima. On sadrži velike količine vitamina A, vitamina C, vitamina B, omega 3 masnih kiselina, joda, magnezijuma, kalcijuma i drugih makro i mikroelemenata.

Jezgro oraha je veoma korisno za mozak, vid, koštani sistem i kardiovaskularni sistem. Takođe, orah je veoma ukusan i zato su omiljeni mnogim ljudima. Oni pronalaze široku upotrebu u kulinarstvu, kao nezamenjivi sastojak torti, deserata i dr. Ko bi odbio parče omiljene jednostavne torte od oraha.

Osim u kolačima i desertima, orasi su ključni sastojak i mnogih predjela, kao što je naprimer predjelo sa orasima i belim lukom ili jedinstveno babino korisno predjelo sa belim lukom.

Ko ne voli orahe?

Osim po svojim kulinarskim svojstvima, orah je poznat i po mnogim drugim korisnim svojstvima. Lekari preporučuju da se orasi konzumiraju jer smanjuju stres, poboljšavaju stanje kardio-vaskularnog sistema, poboljšavaju vid, stimulišu rast kose, smanjuju šećer u krvi, poboljšavaju san, pomažu u borbi sa rakom, dobar su imunostimulant, smanjuju holesterol i usporavaju starenje.

Korisna svojstva oraha su poznata ljudima od davnih vremena.

Dobro je da se svakog pojede jedna šaka oraha. To pomaže i kod varenja hrane. Najbolje je da se orasi konzumiraju sirovi. Orah se može jesti u bilo koje doba dana.

Osobe koje pate od zatvora posebno su pažljive prilkom upotrebe namirnica koje konzumiraju i pitaju se da li orah izaziva zatvor?

Orah ne izaziva zatvor. Naprotiv, on pomaže da se rešite zatvora. Kod zatvora se upravo preporučuje konzumiranje oraha.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji