U sve bržoj svakodnevici sve je teže biti zaposlena žena, majka i domaćica. Teško, ali ne i nemoguće!
Kao olakšanje za sve nas, veliki lanci prodavnica i supermarketi pustili su u prodaju različite vrste smrznutih hlepčića. I uprkos tome što se u današnje vreme sve više ljudi trudi da se zdravo hrani i da izbegava pakovanu hranu, nema načina da negiramo očigledne prednosti ovih proizvoda, a to su: brza priprema, uvek sveže i toplo za svaki obrok, ukusno i aromatično.
Hlepčići koji se prodaju, obično se nude u kombinaciji sa zelenim biljkama, začinima, maslacem ili belim lukom i maslacem. Njihova priprema je izuzetno laka i mirišu čudesno.
A kako se to dešava i kako se peku? U prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni (sa ventilatorom), na oko 10 minuta. Nemojte da čekate da potamne, osim ako ne želite da hlepčići budu hrskavi I lagano prepečeni.
Naš savet je da izvadite hlepčiće na sobnu temperaturu dok se rerna zagreva, kako bi se biljna masnoća istopila bolje tokom pečenja i kako bi se upila u hleb. Nije obavezno, ali ima uticaja na krajnji rezultat.
Niste probali? Probajte. Toliko je lako.
Komentari