Zbog čega treba da jedemo ljuto?

Zbog čega treba da jedemo ljuto?

Ljuta hrana istovremeno može da bude veoma korisna i veoma opasna po zdravlje čoveka. Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema 50 i zbog toga, pre nego krenete da jedete ljuto, prvo se informišite da li je to dobro za vas i da li nećete naneti štetu svom organizmu ako jedete ljuto.

Evo nekoliko koristi od ljute hrane.

1. Ljuta hrana je prijatelj dijeta

Kod uzimanja ljute hrane u organizmu se povećava temperatura i to pomaže kod sagorevanja većeg broja kalorija. Ljuta hrana ubrzava metabolizam organizma, a sa druge strane, naš organizam tada funkcioniše bolje i lakše i pravilnije prerađuje hranu.

2. Čili protiv raka

Da,ljuta hrana nas čuva od pojave raka. Istraživanja pokazuju da kurkuma može da spreči širenje nekih vrsta raka, a takođe je dokazano da neke ljute namirnice ubijaju ćelije leukemije. Kurkuma u duetu sa biberom se smatra najboljom kombinacijom protiv raka.

3. Jako srce

Druga istraživanja pokazuju, da osobe iz zemalja gde se češće jede ljuta hrana, ređe imaju infarkte i moždane udare. Ljuta hrana se uspešno bori protiv holesterola, akoji dovodi do ovih rizika.

4. Ljuto za sreću

Ljuta hrana stimuliše organizam da proizvodi serotonin - hormon sreće, koji se proizvodi i kada se konzumira čokolada. ima mnogo recepata u kojima su dve osnovne namirnice ljute paprike i čokolada, a većinom se koriste kao afrodizijak.

Pre nego što se bacite na ljuto, obavezno se uverite da vam ono neće naneti štetu, jer pored velike koristi od ljute hrane, ona vam može doneti i oboljenja želuca i sistema za varenje, a čak i para kod kuvanja ljutih paprika, kod nekih osoba može da izazove neželjene reakcije.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji