Kako da očistimo naš organizam od teških metala?

Kako da očistimo naš organizam od teških metala?

Živimo u industrijskom dobu i koliko god se trudili da se odgovorno i zdravo hranimo, ipak smo ugroženi od različitih toksina. Oni u naš organizam dolaze iz spoljne sredine, vode, od sredstava za čišćenje, pa čak i od običnih šampona i regeneratora - jednostavno ih ima svuda.

Možete da probate da oslobodite vaš organizam od teških metala i nagomilanih toksina konzumiranjem namirnica koje pomažu detoksikaciji i čišćenju.

Ako sumnjate da u organizmu imate nagomilane teške metale u vaš meni obavezno uključite cveklu. Ona je značajan izvor gvožđa, magnezijuma i cinka, a upravo ti elementi pomažu organizmu, posebno želudcu i žučnoj kesi, da se oslobode od teških metala.

Obavezno je da pijete veoma prečišćenu vodu, koja će dozvoliti organizmu da izbaci toksine iz tela kroz znojenje. Preporučujemo vam da redovno pravite kupke sa glinom od kaolina, jer se smatra da ona takođe uklanja toksične pesticide.

Smanjite konzumiranje mesa i mlečnih proizvoda, a istovremeno svakodnevno pojedite malo aktivnog uglja. Pektin ima svojstvo da oslobađa organizam od teških metala i zbog toga je veoma korisno da jedete voće bogato pektinom.

Na užasavanje protivnika mirisa belog luka, redovno konzumiranje belog luka, pomaže detoksikaciji, jer pomaže kod povećanja broja belih krvnih zrnaca (limfocita). Teški metali se još mogu odstraniti ako jedete voće, povrće, integralne žitarice, krompir i dr.

Možete pomoći svom organizmu da izbaci teške metale, ako redovno konzumirate grejpfrut, jaja, špargle, koren belog čička, morske alge, list i koren maslačka, brokoli, seme lana i ulje lana, kao i kurkumu, koja se koristi kod lečenja oboljenja jetre i sistema za varenje.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji