Zbog čega treba da jedemo jabuke?

Zbog čega treba da jedemo jabuke?
Fotografije: bonapeti.rs

Jabuke su veoma korisne za naše zdravlje bez obzira Koje su boje. Bogate su vitaminima i mineralima i sadrže dragocena vlakna.

Ima mnogo recepata sa jabukama i nije obavezno da se one jedu sirove. Možemo da pripremimo pitu od jabuka, jabuke u karamelu, pečene jabuke i mnogo drugih varijanti. Fantastično je ako svakog jutra pijemo po jednu čašu svežeg soka od jabuka, a na taj način ćemo obezbediti sebi potrebne vitamine i veoma moćne antioksidante koje jabuke sadrže.

Jabuke su izuzetno korisne za oči i za sistem za varenje. Dobro je da između obroka pojedemo ovo ukusno voće.

Jabuke čudesno deluju protiv proliva i zatvora i protiv gomilanja naslaga u arterijama. Pomažu i za smanjenje nivoa holesterola, veoma su korisne za jetru, jer je detoksifikuju, za srce jer ga oznažuju i čuvaju zdravlje. Ako želite da povećate vašu izdržljivost dobro je da pre treninga pojedete jednu jabuku.

Jabuke su čudesne kod dijeta i idealan su doručak rano ujutru, a sadrže i minimalni broj kalorija. Takođe pomaže i kod izbeljivanja zuba.

Sadrže velike količine celuloze i pektina i malo fruktoze i glukoze. Jedna jabuka na dan obezbeđuje nam oko 80 kcal.

Kada ste gladni treba da pojedete jabuku kako bi obezbedili neophodne vitamine i minerale a ona će vas zasititi i ostavi će vas sa dobrim osećajem sitosti tokom dana.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji