Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku. U nedostatku vremena, svima smeta što je za preradu jabuka potrebno mnogo da se ona oljušti i odvoji srce....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite - ako ćete ih sirove guliti. To će garantovati da oni neće biti toliko klizavi dok ih budete držali....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da lako oljuštimo cveklu?Kako da lako oljuštimo cveklu?
21. sep.
Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, voje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Sazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Smrznute jabuke se mogu dodati u pite, kolače ili štrudle od jabuka. Od smrznutih domaćih jabuka takođe se prave i odlični zimski napici - aromatični voćni napitak ili kompot....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da lako oljuštimo kuvana jajaKako da lako oljuštimo kuvana jaja
25. maj
Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje. Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje - Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje....
Kako da lako oljuštimo pečene paprike?Kako da lako oljuštimo pečene paprike?
28. januar
Pečene paprike se ljušte lakše, ako ih odmah nakon pečenja stavite u najlon kesu. Kesa treba da bude potpuno zatvorena. Pečene paprike ostavite u kesi oko 10 minuta i nakon toga ih ljuštite. Paprike se unutar kese dodatno...
Kako da lako oljuštimo crni luk?Kako da lako oljuštimo crni luk?
03. okt.
Stoga je gotovo nemoguće oljuštiti luk bez suza....
Kako da lako oljuštite dunju?Kako da lako oljuštite dunju?
15. okt.
Tako ćete lakše oljuštiti koru sa svakog komada posebno. Oštrite noževe Možda vam ovaj savet zvuči kao šala, ali da biste lakše oljuštili tvrdu koru dunje biće vam potreban zaista oštar nož....
Kako da lako oljuštite tikvice?Kako da lako oljuštite tikvice?
18. april
Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno: Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica. Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jabuka i kruška Gala, Greni Smit, zlatna, roze, žuta... Bez obzira na to koliko vrsta jabuka ima, ona mora da bude tvrda, što je znak da je sveža, kao i da bude sa glatkom korom....
Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?
26. avgust
Bademi su orašasti plodovi koji imaju izuzetno veliku hranjivu vrednost. Kao i ostali orašasti plodovi i bademi su bogati mnogim vitaminima i mineralima, kao što je vitamin E, kalcijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, cink...
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Kako da oljuštite nar? Postoji nekoliko načina za uklanjanje kore nara. Najefikasniji način u ovom trenutku je "podvodna" tehnika. Izbegava se stvaranje mrlja i omogućava da se sakupe sva zrna....
Kako lako oljuštiti škampe?Kako lako oljuštiti škampe?
19. okt.
Oljuštite ljusku. Oklop skinite sa obe strane reza i odbacite. Uklonite rep kao u prvom metodu. Isecite škampe duž leđa nožem. Pažljivo prođite nožem duž zadnje strane škampa....
Kako lako oljuštiti pomorandžu?Kako lako oljuštiti pomorandžu?
18. april
Ponekad možete da napravite veliki nered dok pokušavate da oljuštite pomorandžu. Naravno, i dalje uspevate da završite posao, čak i bez posebnih tehnika ili veština....
Kako lako oljuštiti jaja?Kako lako oljuštiti jaja?
01. april
Posle toga ih oljuštite bez bilo kakvog problema. Jaja koja nisu toliko sveža i koja su stajala nekoliko dana u frižideru se mnogo lakše ljušte....
Pečene jabuke i dunjePečene jabuke i dunje
25. dec.
Jabuke mogu da se očiste cele tako što se pažljivo ponovo izdube nožem i kašimom ili da se prepolove i očiste kao dunje. Voće koje je oštećeno i ne može celo da se koristi sečem na komade....