Pačija leđa veoma podsećaju na pileća leđa, ali su veća i masnija, zbog specifičnosti samog mesa.
Kako se i sami možete dosetiti, mesa na pačijim leđima i nema baš mnogo, ali zbog same masnoće u njima i zbog želatina, koga ima u kostima, domaćice vole da ih kuvaju. Pačija leđa dodaju veoma prijatan ukus mnogim jelima.
Pačija leđa su najbolja za kuvanje, jer to dozvoljava aromi i specifičnom ukusu koji imaju da se razmahne u punom sjaju. Pačija leđa se najčešće koriste za pravljenje čorbi i za pečenje.
Jedan veoma dobar način za pripremu pačijih leđa je da budu kuvana sa svežim, pa čak i sa kiselim kupusom. A da jelo bude još ukusnije, dodajte i malo svinjske masti.
Recepata za pripremu kupusa sa pačijim leđima ima mnogo, ali jedan od načina na koji ih možete pripremiti je i ovaj:
2 komada pačijih leđa
4 kašike svinjske masti
1 veća glavica svežeg kupusa
biber
aleva paprika
univerzalni sos
Pačija leđa isecite na odgovarajuće komade i upržite ih lagano da dobiju zlatnu koricu sa svih strana. Kupus pržite u svinjskoj masti. Dodajte sve začine. U pleh stavite sve i pecite oko 40 minuta na 200-220 stepeni.
A za one među vama, koji se ne plaše smelih kulinarskih eksperimenata, preporučujemo Pačija leđa sa slatko-ljutom koricom.
Komentari