Koliko šećera se stavlja u kompot?

Koliko šećera se stavlja u kompot?

Priprema kompota za zimu nije tako teška, a u hladnim mesecima ćemo uvek imati nešto slatko i domaće kod kuće. Mnogi smatraju kuvanje tegli zastarelim, ali ovo je dobra opcija za konzervirano voće zimi. Kompoti se mogu pretvoriti i u ukusne guste sokove.

Ako ste se odlučili da prvi put napravite ukusni kompot, sigurno vam na pamet padaju mnoga pitanja. Kompoti se uglavnom prave od opranih i dobro očišćenih plodova voća, raspoređuju se u čiste tegle, posipaju šećerom, preliju hladnom vodom, zatvaraju se poklopcima i prokuvaju. Zatim okrenite tegle sa poklopcima na dole i ostavite ih da se ohlade.

Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g. Naravno, ta količina puno zavisi od vrste voća, kao i od individualnih preferencija i ukusa - neki vole slađe kompote, drugi ne toliko slatke. Za maline, višnje, kajsije, jagode, trešnje i breskve je potrebno oko 5 kašika šećera. Ako ne želite da vaš kompot bude veoma sladak, samo smanjite količinu šećera.

Takođe pogledajte kako napraviti kompote: Kompot od krušaka, Kompot od malina, Kompot od nektarina i Kompot od jabuka.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji