Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuva ren?

Kako se čuva ren?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako se čuva ren?

Ren je izuzetno koristan koren, koji se kod nas upotrebljava retko, ali u njemu se sadrži čitav niz korisnih sastojaka. On koristan kod oboljenja organa za varenje, prehlade i u slučaju prisustva bakterija u organizmu. Bere se krajem oktobra, kada su mu listovi već požuteli. Ren se čuva u hladnim i provetrivim prostorijama, gde može da ostane svež i nekoliko meseci.

Najbolji način da sačuvate vredna svojstva rena je tako što ćete ga zatrpati peskom - tako može da opstane do mesec dana. Nije dobro da se ren zamrzava ili suši, jer u tom obliku on nema nikakvih korisnih osobina.

Poslednji način, na koji možete da sačuvate ren na duže vreme je da koren ispasirate u kašu i da ga prelijete smesom od 1 kašičice meda, sirćeta, ulja i soli. Promešajte sve sastojke i smesu prelijte preko rena u tegli.

Od dobivene kaše rena uzimajte vrlo malo - jedva na vrh noža, samo koliko vam je potrebno za jednu porciju. Ren je izuzetno ljut i možete mu malo ublažiti ukus, tako što ga promešate sa malo narendane jabuke.

Drugi način da sačuvate ren je da ga sameljete i da mu dodate jabukovo sirće. Smesa će ostati sveža i nekoliko nedelja u frižideru. U zamrzivaču, ova smesa može da stoji i više od godinu dana, ali ren neće imati korisna dejstva kao svež.

Ren se može i konzervirati. Narendajte ga, stavite ga u tegle i prokuvajte tegle samo 4 minuta. Na taj način ćete moći da uživate u ukusu rena duže vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji