Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema ćureće mleveno meso?

Kako se priprema ćureće mleveno meso?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
2863
Kako se priprema ćureće mleveno meso?

Mleveno ćureće meso vrlo je dobar dodatak vašoj ishrani, jer je veoma nežno i korisno zbog niskog sadržaja masnoće.

Pravljenje mlevene ćuretine kod kuće lak je i prijatan zadatak.

U tu svrhu potrebno je obezbediti sveže meso garantovanog kvaliteta.

Najprikladnija je upotreba mesa od ćurećih bataka i ćurećih grudi.

Ostali delovi ćuretine imaju drugačiju konzistenciju i nisu baš pogodni za ovu svrhu.

Nakon što se meso očisti, iseče se na komade pogodne za mlevenje.

Sameljite ga na sitno i pređite na začinjavanje mlevenog mesa.

U zavisnosti od toga da li će se ćureće mleveno meso koristiti kao dodatak u kuvanju ili će se koristiti samostalno, izbor začina je drugačiji.

Kada se koristi za kuvanje, mleveno meso začinjava se samo sa dovoljno soli. So se pomeša sa mesom i vrlo dobro se sve izmeša. Posle dobrog mešenja, mleveno meso se ostavlja na sobnoj temperaturi da odstoji 2-3 sata. Cilj ovoga je da se meso dobro začini.

Ponovo promešajte i ćureće mleveno meso je spremno za upotrebu.

Ako se mleveno meso koristi za pripremanje ćuftica ili za druge vrste jela, potrebno je više ukusa.

Dobri začini su kuhinjska so, luk, kim, biber i aleva paprika.

Mlevenom mesu se dodaju arome po izboru i količini prema individualnom ukusu.

Zatim umesite i mlevenu ćuretinu ostavite u frižideru da odstoji oko 4-5 sati, ali uvek u zatvorenoj posudi.

Ponovo promešajte i gotovo je.

Začinjeno ćureće mleveno meso može se čuvati u frižideru do tri dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni