Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kuvana pšenica sa jabukamaOstavljamo da se ohladi. Kad se pšenica lepo skuva dodajemo šećer na kraju i dobro promešamo.
Odvajamo unutrašnjost jabuka, pasiramo i dodajemo u varivo (volim da eksperimentišem)....
03. dec.
Kuvana pšenica sa pčelinjim polenomPšenica se opere i stavlja u šerpu da provri. Voda, koju dodajete treba da bude u odnosu približnom jedan prema četiri.
Kuvajte na ringli oko pola sata....
08. dec.
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Kuvana pšenica sa medom i orasimaPrelijte pšenicu vodom, koja treba da bude 10 cm iznad nje.
Kuvajte na umerenoj vatri dok ne bude gotova. Poklopite dobro šerpu i pokrijte je platnenim čaršafom i ostabite da odstoji 4-6 sati....
23. jun
Turska salata od pšenice sa naromU njih dodajte luk, peršun i kuvanu pšenicu.
Začinite maslinovim uljem i solju po ukusu.
Ako želite, dodajte i malo sirćeta.
Pažljivo izmešajte i servirajte tursku salatu od pšenice sa narom....
25. jun
PšenicaKoristi od pšenice
- Cela istina o pšenici. Koisti od pšenice isključivo zavise od toga u kom obliku se konzumira....
06. sep.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Da biste spremili kuvanu pšenicu, potrebno je da sipate 4/5 šolje vode i da sačekate da ona proključa. Na tu količinu vode se može dodati 1 šolja pšenice....
07. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Savršena pšenica AšureUkoliko je nakon kuvanja pšenice tečnosti u šerpi veoma mala, dodajte još malo vruće vode kako bi imao u čemu da se zgusti skrob....
05. mart
Kuvana pšenica (Ašure)Operite i očistite pšenicu, a nakon toga je potopite u vodu na nekoliko sati. Stavite je da se kuva u istoj vodi na tihoj vatri....
29. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se potapa bulgur?Osim po veličini, on se razlikuje i po boji, u zavisnosti od tipa pšenice, od koje je narpavljen.
Od toga kakvo jelo želite da spremite zavisiće i koju vrstu treba da upotrebite....
21. feb.
Kako se potapa spelta?Ova žitarica je nekoliko puta teža za obradu i daje manji prinos od obične pšenice, ali su zbog toga njena hranjljiva vrednost i njena korisna svojstva mnogo puta veća....
10. feb.
Kako se potapa kinoa?Kinoa, kao jedna od super namirnica i vrsta koja sadrži mnogo aminokiselina i vitamina ima svoju specifičnost u pripremi, koja ima za cilj da obezbedi pravilno konzumiranje i prijem korisnih materija iz nje.
Reč je o...
05. feb.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
27. sep.
Kako se konzumira kavijarKavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi.
Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
01. april
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust