Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pšenica sa spanaćemPšenica sa spanaćem
22. feb.
Pšenica sa spanaćem je gotova....
Kuvana pšenica sa jabukamaKuvana pšenica sa jabukama
03. dec.
Ostavljamo da se ohladi. Kad se pšenica lepo skuva dodajemo šećer na kraju i dobro promešamo. Odvajamo unutrašnjost jabuka, pasiramo i dodajemo u varivo (volim da eksperimentišem)....
Kuvana pšenica sa pčelinjim polenomKuvana pšenica sa pčelinjim polenom
08. dec.
Pšenica se opere i stavlja u šerpu da provri. Voda, koju dodajete treba da bude u odnosu približnom jedan prema četiri. Kuvajte na ringli oko pola sata....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Kuvana pšenica sa medom i orasimaKuvana pšenica sa medom i orasima
23. jun
Prelijte pšenicu vodom, koja treba da bude 10 cm iznad nje. Kuvajte na umerenoj vatri dok ne bude gotova. Poklopite dobro šerpu i pokrijte je platnenim čaršafom i ostabite da odstoji 4-6 sati....
Turska salata od pšenice sa naromTurska salata od pšenice sa narom
25. jun
U njih dodajte luk, peršun i kuvanu pšenicu. Začinite maslinovim uljem i solju po ukusu. Ako želite, dodajte i malo sirćeta. Pažljivo izmešajte i servirajte tursku salatu od pšenice sa narom....
PšenicaPšenica
06. sep.
Koristi od pšenice - Cela istina o pšenici. Koisti od pšenice isključivo zavise od toga u kom obliku se konzumira....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Da biste spremili kuvanu pšenicu, potrebno je da sipate 4/5 šolje vode i da sačekate da ona proključa. Na tu količinu vode se može dodati 1 šolja pšenice....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Savršena pšenica AšureSavršena pšenica Ašure
05. mart
Ukoliko je nakon kuvanja pšenice tečnosti u šerpi veoma mala, dodajte još malo vruće vode kako bi imao u čemu da se zgusti skrob....
Kuvana pšenica (Ašure)Kuvana pšenica (Ašure)
29. sep.
Operite i očistite pšenicu, a nakon toga je potopite u vodu na nekoliko sati. Stavite je da se kuva u istoj vodi na tihoj vatri....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se potapa bulgur?Kako se potapa bulgur?
21. feb.
Osim po veličini, on se razlikuje i po boji, u zavisnosti od tipa pšenice, od koje je narpavljen. Od toga kakvo jelo želite da spremite zavisiće i koju vrstu treba da upotrebite....
Kako se potapa spelta?Kako se potapa spelta?
10. feb.
Ova žitarica je nekoliko puta teža za obradu i daje manji prinos od obične pšenice, ali su zbog toga njena hranjljiva vrednost i njena korisna svojstva mnogo puta veća....
Kako se potapa kinoa?Kako se potapa kinoa?
05. feb.
Kinoa, kao jedna od super namirnica i vrsta koja sadrži mnogo aminokiselina i vitamina ima svoju specifičnost u pripremi, koja ima za cilj da obezbedi pravilno konzumiranje i prijem korisnih materija iz nje. Reč je o...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Da biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo. Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi. Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama. Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...