Testo treba da se udara o sto, jer se na taj način bolje umesi i ne ostaju nikakve grudve u njemu. Može se udarati i manje, ali ako na primer ima maslaca u njemu (ako sadrži maslac) i on nije istopljen pre toga, već je stavljen u komadićima, oni mogu da ostanu neumešeni i da se taj sastojak testa oseća, a to nije prijatno.
Ova tehnika zagreva Testo i u ovom primeru sa maslacem, on će se istopiti i bolje umesiti u testo.
Ako koristite ovu tehniku, najbolje je da prilikom svakog udarca uvrtite testo, t.j. da ga mesite. Ovako istopljeni maslac će se dobro integrisati u testo i sve zajedno će se pretvoriti u homogenu smesu. Ova tehnika je dobra za lepljiva testa (njima možete da dodate brašno, kako se ne bi lepila, ali to nije najbolje), a ovakvim mešenjem uz pomoć udaranja postižete da testo prestane da se lepi i tada ga možete razvlačiti i peći.
Ako u početku testo nije onakvo kakvo bi vi želeli da bude, nemojte odustajati, već produžite sa udaranjem testa o sto, uz postepeno dodavanje brašna.
Nema potrebe da brojite koliko puta ste udarili testo, već se vodite devizom - što više, to bolje, kako bi rekao Vini Pu :)
Komentari