Da bismo napravili tortu kod kuće, pre svega je potrebno da napravimo kore za tortu.
Postoje dve varijante - prva je da posebno ispečemo tri kore, što oduzima više vremena, ili da ispečemo jednu i nakon toga da je isečemo horizontalno na posebne ploče.
I ovde dolazimo do pitanja kako tačno da razdvojimo kore na dve ili tri ploče jednake debljine.
Najlakše i ravnomerno rasecanje kore za tortu se vrši pomoću svilenog konca, ali kora mora biti dovoljno velika da bi mogao horizontalno da se iseče na dva ili tri jednaka dela.
Kada se ispeče kora za tortu ostavljamo je da se lepo ohladi, nakon toga oštrim nožem pravimo sa strane proreze od jednog centimetra, rastojanje između njih određujemo u zavisnosti od toga na koliko delova želimo da isečemo koru.
U proreze stavljamo čvrst svileni konac dok ne obmota koru. Dva kraja konca se izvlače u suprotnim pravcima jedan ka drugom i tako se seče kora na dva ili tri dela.
Ako je sečemo na više od dve ploče, počinjemo sa najvišim delom.
Druga varijanta je sa veoma oštrim i dugim nožem. Desnom rukom hvatamo nož i počinjemo da se krećemo napred nazad, a levom rukom vrtimo koru.
Uspešno spremanje ukusnih torti!
Komentari