Iako su deo azijske kuhinje i mogu se naći u azijskim receptima, špagete od pirinča su već postale veoma poznate i čest su gost i na našoj trpezi.
To nikako ne treba da vas iznenađuje, jer ljudi đele da probaju nove stvari, nepoznate stvari.
Nežna struktura i prijatni ukus poluprozračne testenine očaravaju, a to čini da ljubitelja tradicionalnih kineskih specijaliteta ima sve više.
Danas ćete naučiti kako da pravilno kuvate špagete od pirinča, tako da se one ne zalepe i da u isto vreme budu veoma ukusne.
Mnoge domaćice interesuje kako se kuvaju i pripremaju špagete od pirinča. U vezi sa tim ima nekoliko preporuka.
Na prvom mestu, sačekajte da voda proključa i dodajte so. Stavite špagete u duboku posudu, sipajte preko njih vrelu vodu i ne zaboravite da promešate, kako se špagete od pirinča ne bi zalepile međusobno. Ostavite ih 5 minuta.
Kada špagete nabubre, iscedite svu vodu, stavite ih u rešetku i obilno ih isperite hladnom vodom.
Nakon ovoga, špagete od pirinča su spremne da budu uključene u različita jela, kao što su pržene špagete od pirinča, naprimer.
Razume se, treba da imate na umu da različite vrste špageta mogu da se razlikuju u pripremi. Da biste pravilno skuvali špagete od pirinča, uvek pročitajte i uputstvo na pakovanju, gde je tačno naznačeno šta treba da uradite i ta uputstva se odnose na taj proizvod.
Komentari