Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
11. jul
Ovi principi odmrzavanja su takođe relevantni za druge vrste mesa, posebno za svinjetinu i junetinu, jer će ih nepravilno odmrzavanje učiniti tvrdim, žilavim i bezukusnim....
Zamrzavanje i odmrzavanje testaZamrzavanje i odmrzavanje testa
06. maj
Nakon odmrzavanja testa, izvadite ga iz kese, dobro ga umesite i ostavite ga da se opusti neko vreme....
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Kategorija „najkorisnija“ se pripisuje mnogim namirnicama, najčešće povrću i voću, tu i tamo mlečnim proizvodima i mesu, ali izgleda da riba ostaje pomalo u drugom planu i nekako je zanemarena, bar u našoj tradicionalnoj...
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična. Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu. Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola....
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Zna se da je riba spremljena na roštilju, u rerni ili na pari posebno korisna za naše zdravlje. Ali mnogo ukusna i voljena je i pržena ili pohovana riba. Istina, kaloričnija je, ali riba je riba i samo da nemate alergiju...
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Ako treba da navedemo najdragoceniju u korisnu hranu na našoj trpezi, to je riba. Savet svim nutricionistiam je da ona prisustvuje u našem meniju najmnje dva puta sedmično. Kada biramo šta da jedemo, uvek se rukovodimo...
Marinirani fileti ribe tilapijeMarinirani fileti ribe tilapije
01. jun
Ako je posuda mala, riblji fileti se mogu složiti u slojeve, ali treba da sipate puno soli između svakog sloja ribe. Ponovo pospite preostalom solju preko ribe, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na 12 sati....
Pečeni fileti bele ribePečeni fileti bele ribe
13. maj
Stavite dva fileta bele ribe i začinite ih. Jedan limun se iscedi preko ribe, a drugi se iseče i stavljaa se preko nje....
Salata od kuvane ribeSalata od kuvane ribe
21. sep.
Očišćena i oprana riba se kuva u posoljenoj vodi 10 minuta. Skuvana riba se odvaja od kostiju i seče se. Dodaju joj se zelena salata, grašak, pavlaka, majonez, biber i so. Smesa se promeša dobro i po želji se ukrašava...
Čorba od pečene ribeČorba od pečene ribe
03. mart
Ne bacajte glavu i kosti od pečene ribe, sa njima možete da napravite sjajnu čorbu. Uzmite glavu i kosti od pečene ribe, stavite ih u gazu i zavežite....
Salata od ribe FantazijaSalata od ribe Fantazija
23. feb.
Nakon toga, celu količinu ribe stavite preko majoneza. Ponovo ide red kiselih krastavčića. Drugi sloj majoneza stavite preko krastavčića. Zatim idu narendana jaja....
Ćuftice od ribe pangasijusĆuftice od ribe pangasijus
18. dec.
Svako može da varira sa količinom ribe, krompira i začina, ja sam ih napravila tako i ispale su super ukusne....
Salata od usoljene ribeSalata od usoljene ribe
22. nov.
Koža ribe se oljušti. Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće. Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom. Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Pohovani file bele ribePohovani file bele ribe
26. nov.
File posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli. Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
Pržene loptice od ribePržene loptice od ribe
26. april
Uvaljajte ih u prezle, a možete i u gotovu smesu za pohovanje ribe. U malu i duboku posudu stavite ulje, malo više, da bi ono pokrilo loptice do pola pri prženju. Izvadite ih na ubrus....
Pohovani fileti bele ribePohovani fileti bele ribe
04. dec.
Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite u ugrejanoj masti dok ne dobijete lepu boju sa obe strane....
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Što su deblji parčići to se duže suši suvo meso od ribe....
Pržene ćuftice od ribePržene ćuftice od ribe
13. okt.
Riba se samelje u mleveno meso. Dodaju mi se sitno isečen luk i peršun, prethodno u mleku natopljen hleb, jaja, svinjska mast i ostali sastojci. Od tako napravljene smese se oforme ćufitce koje se uvaljaju u brašno i prže...
Čorba od bele ribeČorba od bele ribe
13. jun
Isečemo pečurke i izdinstamo ih sa lukom i uljem. Stavljamo lovorov list i brašno. Mešamo i sipamo vino i 6 šolja vode. Solimo i ostavljamo na umerenoj vatri. Sečemo ribu na krupne kocke i kada smesa provri, dodajemo kocke...
Seckana šnicla od ribeSeckana šnicla od ribe
06. jun
Pažljivo očistimo riblje filete od ostataka kože ili kostiju. Isečemo ih na parčiće i pomešamo sa sitno isečenim lukom. Ostavljamo ribu 30 minuta u frižideru da se začini. Ohlađeni sastojci se samelju u mašini za meso ili...
Salata ropotamo bez ribeSalata ropotamo bez ribe
11. mart
Šargarepu ogulite i skuvajte. Nasecite šargarepu i kisele krastavce na tanke kolutiće. Ocedite pasulj od vode i stavite u činiju. Dodajte iseckani beli luk, krastavac, šargarepu i oceđeni grašak. Sipajte malo ulja...