Lazanja je jelo, koje izaziva asocijacije na magiju italijanske kuhinje. Takođe se smatra najstarijim oblikom testenine, koja ima svoje korene u egipatsko-rimskim kulturama. Danas lazanja zadržava svoju popularnost kao izuzetno ukusno i jelo koje će vas zasititi.
Ali šta ide dobro uz ovaj italijanski specijalitet?
Alkohol. Teško je zamisliti ukusne lazanje bez društva uz čašu alkohola. Kombinacija to dvoje je odlična kombinacija, jer se dopunjuju i čine jelo potpunim iskustvom.
Najprikladnije alkoholno piće za lazanje je vino. Gotovo svaka vrsta se kombinuje sa ovim italijanskim jelom, ali najbolji izbor je merlo i njegove izuzetne osobine kao modernog pića.
Salata. Lazanja je dovoljno bogato jelo koje definitivno zadovoljava potrebe svakog poznavaoca hrane. Ipak, salata je prirodan dodatak svakom jelu. Da biste zadržali italijansku notu i poboljšali magično iskustvo, testeninu je prikladno kombinovati sa salatom od paradajza i bosiljka.
Za tu svrhu možete pripremiti laku i jednostavnu salatu od kriški paradajza, svežeg bosiljka i po želji dodati mocarelu. Ova salata će biti savršen uvod u italijansku i elegantnu večeru, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.
Druga ideja je da kombinujete lazanju sa tanjirom sireva po ukusu i po vašem izboru. Trojka lazanja, sir i vino je još jedna primamljiva ideja koja će vas sigurno očarati.
Pošto znate sa čime da poslužite lazanju, pogledajte neke ukusne recepte za:
- Lazanja Bolonjeze;
- Lazanja sa pečurkama;
- Lazanja bez mesa.
Komentari