Musli je izuzetno korisna, a takođe i hrana bogata vlaknima. Najčešće se koristi za konzumiranje za vreme doručka, ali takođe je musli ukusan i u drugo doba dana, kao užina na primer.
Za pripremu muslija je potrebno vreme, da bi doručak sa žitaricama mogao da nabubri i da bude prijatan za jelo.
Za pripremu muslija sa mlekom je potrebno sveže mleko i musli. Proporcija je oko 8 kašika muslija u 200 ml mleka.
Stavite musli u mleko i dobro promešajte. Možete dodati i malo kravljeg masalca, ako je mleko koje koristite ugrejano, to će učiniti da vaš doručak bude još ukusniji.
Ostavite da upije tečnost oko 30 minuta.
Ukoliko koristite krupnije žitarice i ne smatrate da je to dovoljno vremena da omekšaju, možete natopiti prethodne noći, da bi bolje omekšale za doručak ujutru.
Po želji možete dodati i suvo voće ili semenke, kao i cimet.
Ova vrsta doručka pomaže pravilnom funckionisanju stomačno-crevnog sistema i varenja. Kako god da pripremite, važno je da vam je ukusno.
Komentari