Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi mlečni sirup sa pite i kolače?

Kako se pravi mlečni sirup sa pite i kolače?

NikiNiki
Guru
211148
Kako se pravi mlečni sirup sa pite i kolače?

Pita je sigurno jedno do jela, kojim se naši prostori mogu pohvaliti i prepoznati su u celom svetu.

Nije slučajno da se pita naziva i Caricom trpeze. Varijante za pripremu pita su mnogobrojne, kako u slanoj, tako i u slatkoj varijanti.

Nadev, koji možemo da stavimo u pitu, je takođe raznovrstan - vole se i slatke pite, kao i njene slane varijante.

Kako bi imali fantastičan finiš naše slatke i sočne pite ili sočnog kolača, kojim ćemo oduševiti našu porodicu ili goste, potrebno je da napravimo mlečni sirup za pitu ili kolače, koji se priprema zaista brzo.

Za njega su nam potrebni sledeći sastojci:

Sveže mleko - 3 šolje

Šećer - 1 do 1 i 1/2 šolje

Vanila - 2 kesice

U šerpu stavite sveže mleko i ostavite ga ba slaboj vatri da proključa. Dodajte šećer i uz neprestano mešanje ga potpuno istopite. Dodajte dve kesice vanile i sklonite sa vatre.

Ostavite sirup da se ohladi, ali ne previše. Prelijte nasečenu i ohlađenu pitu ili kolač.

Dobro je da ostavite pitu ili kolač da odstoje preliveni mlečnim sirupom pre posluženja, kako bi bolje upili sirup - što više, to bolje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji