Kako se pravi bademovo testo?

Kako se pravi bademovo testo?

Od svih orašastih plodova badem se najviše koristi u kulinarstvu, posebno za pravljenje čokoladnih poslastica, torti, bombona i kolača. Od badema se takođe može praviti testo, koje je vrlo pogodno za biskvite i kolače.

Evo primera jednog recepta za pravljenje bademovog testa.

Potrebni proizvodi:

250 g sirovi badem

100 g šećera u prahu

3 kašike vode

1 belance

Stavite sirove bademe u šerpu sa ključalom vodom i pustite ih da se kuvaju ne više od 60 sekundi.

Bademe sipajte u cediljku i prelijte ih hladnom vodom dok se ne ohlade.

Ostavite da se bademi ocede na kuhinjskom ubrusu.

Stisnite bademe između prstiju i uklonite kožicu.

Ostavite plodove da se dobro osuše.

Sameljite bademe dok ne postanu fini prah sličan brašnu. Pomešajte bademovo brašno sa šećerom u prahu. Dodajte belance i vodu. Mešajte viljuškom dok ne postane lopta. Ako je testo previše lepljivo, dodajte još mlevenih badema dok testo ne prestane da se lepi za prste.

Testo možete čuvati u frižideru umotavanjem u prozirnu foliju. Na ovaj način može trajati više od nedelju dana.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji