Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Svo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Da bi se tečnost donekle odvojila, bamja se blanšira pre kuvanja, stavlja se u vrelu vodu na oko 2 minuta. U napitak se dodaje sok od limuna ili sirće....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Bamija sa dimljenim kostimaBamija sa dimljenim kostima
12. nov.
Bamija je jedno predivno povrće....
Bamija sa teletinom i krompiromBamija sa teletinom i krompirom
06. avgust
Bamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
Bamija sa paradajzom u teglamaBamija sa paradajzom u teglama
30. jun
Izvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako. Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
Bamija sa krompirićima u rerniBamija sa krompirićima u rerni
06. okt.
Operite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
Bamija sa sosom od paradajzaBamija sa sosom od paradajza
08. okt.
U zapržen luk dodajte alevu papriku i bamiju. Mešajte kratko i sipajte paradajz. Ostavite jelo da se krčka dok se bamija ne skuva i ne dobije se dobar paradajz sos. Na kraju začinite solju i biberom po želji....
Bamija sa belim lukom i paradajzomBamija sa belim lukom i paradajzom
13. avgust
Ponovite proced dok se sastojci ne potroše. Završite obavezno paradajzom. Prelijte sa malo ulja i pecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomBamija sa pečurkama i sitnim lukom
12. jul
Drške bamije isecite i operite je. Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade. Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
Janija od bamije i paradajzaJanija od bamije i paradajza
12. okt.
Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomPržena bamija sa paradajzom i belim lukom
02. dec.
Dodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne. Janiju od bamije posolite i poslužite....
BamijaBamija
10. maj
Odabir i čuvanje bamije Strukovi bamije rastu u žbunovima i podsećaju na zelene paprike veličine prsta. Bamija se bere kada nije u potpunosti zrela....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u zamrzivaču....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Ako ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
Kako da blanširamo spanać?Kako da blanširamo spanać?
06. mart
Dobro bi bilo da se spomene da ukoliko želite ovo zdravo povrće odmah da jedete, nemate šta da ga blanširate....
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaBamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa
02. april
Pokrijte dno paradajz sokom i počnite da ređate bamiju, ređajući bamiju i sok od paradajza dok se ne napune tegle. Zatvorite poklopcima i sterilišite oko sat nakon što voda provri....
Kako se kuva bamija?Kako se kuva bamija?
27. mart
Stavite bamiju u veliku šerpu i napunite vodom. Uzmite šerpu tako da bamija zauzima ne više od 3/4 zapremine. Dodajte dovoljno vode da bamija bude potpuno pokrivena. Slana voda....
Kako se čisti bamija?Kako se čisti bamija?
11. maj
Mahune bamje sadrže bezbojnu lepljivu tečnost koja se čisti jedino kada se bamija prethodno blanšira da biste je skuvali....
Kako se zamrzava bamija?Kako se zamrzava bamija?
04. maj
Pogledajte i naše prekrasne recepte sa bamijom....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se blanšira kopriva?Kako se blanšira kopriva?
28. maj
Ovako blanširanu koprivu možete da koristite odmah u mnogim jelima ili da je zamrznete za neko buduće vreme i odgovarajući trenutak....
Kako se blanšira zelje?Kako se blanšira zelje?
23. maj
Da bismo se radovali ovom ukusu diiže vremena i u svako doba, ne samo u proleće, zelje možemo blanširati. Tako ćemo ga uvek imati, nezavisno od godišnjeg doba. Kako se blanšira zelje?...