Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se blanšira krompirSvo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
11. maj
Kako se priprema bamijaDa bi se tečnost donekle odvojila, bamja se blanšira pre kuvanja, stavlja se u vrelu vodu na oko 2 minuta.
U napitak se dodaje sok od limuna ili sirće....
27. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Bamija sa teletinom i krompiromBamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
06. avgust
Bamija sa paradajzom u teglamaIzvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako.
Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
30. jun
Bamija sa krompirićima u rerniOperite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
06. okt.
Bamija sa sosom od paradajzaU zapržen luk dodajte alevu papriku i bamiju. Mešajte kratko i sipajte paradajz. Ostavite jelo da se krčka dok se bamija ne skuva i ne dobije se dobar paradajz sos.
Na kraju začinite solju i biberom po želji....
08. okt.
Bamija sa belim lukom i paradajzomPonovite proced dok se sastojci ne potroše.
Završite obavezno paradajzom.
Prelijte sa malo ulja i pecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
13. avgust
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomDrške bamije isecite i operite je.
Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade.
Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
12. jul
Janija od bamije i paradajzaNakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
12. okt.
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomDodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne.
Janiju od bamije posolite i poslužite....
02. dec.
BamijaOdabir i čuvanje bamije
Strukovi bamije rastu u žbunovima i podsećaju na zelene paprike veličine prsta. Bamija se bere kada nije u potpunosti zrela....
10. maj
Kako da blanširamo pirinač?To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u zamrzivaču....
23. januar
Kako da blanširate krompirAko ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
19. sep.
Kako da blanširamo spanać?Dobro bi bilo da se spomene da ukoliko želite ovo zdravo povrće odmah da jedete, nemate šta da ga blanširate....
06. mart
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaPokrijte dno paradajz sokom i počnite da ređate bamiju, ređajući bamiju i sok od paradajza dok se ne napune tegle.
Zatvorite poklopcima i sterilišite oko sat nakon što voda provri....
02. april
Kako se kuva bamija?Stavite bamiju u veliku šerpu i napunite vodom. Uzmite šerpu tako da bamija zauzima ne više od 3/4 zapremine. Dodajte dovoljno vode da bamija bude potpuno pokrivena.
Slana voda....
27. mart
Kako se čisti bamija?Mahune bamje sadrže bezbojnu lepljivu tečnost koja se čisti jedino kada se bamija prethodno blanšira da biste je skuvali....
11. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se blanšira kopriva?Ovako blanširanu koprivu možete da koristite odmah u mnogim jelima ili da je zamrznete za neko buduće vreme i odgovarajući trenutak....
28. maj
Kako se blanšira zelje?Da bismo se radovali ovom ukusu diiže vremena i u svako doba, ne samo u proleće, zelje možemo blanširati. Tako ćemo ga uvek imati, nezavisno od godišnjeg doba.
Kako se blanšira zelje?...
23. maj