Panko prezle - šta je to?

Panko prezle - šta je to?

Panko prezle - šta je to?
Fotografije: marcheva14

Kao što znamo, prezla se može napraviti od svih vrsta pržene hrane, zato se koristi mnogo u receptima za pohovanje povrća, mesa. Prezle se mogu koristiti u mnogo različitih jela. uključujući i voćne pajove.

Postoje razne vrste prezli ali sada ćemo se konkretno zaustaviti na panko prezle. Panko prezle najčešće možete sresti u japanskoj kuhinji. U principu panko prezle se prave od specijalne vrste hleba. Sama reč panko je japanska i znači rerna na japanskom.

Sigurno vam je interesantno kakva je razlika između panko prezle i obične prezle. Većina vrste prezli koje kupujete iz prodavnice možete napraviti kod kuće tako što prepečete hleb i posle ga sameljete. Panko prezle su drugačije i ne mogu se pripremiti u domaćim uslovima.

U većini recepata se panko prezle mogu zameniti običnim, ali efekat neće biti isti. Ne treba da imate zabludu u receptima gde tvrde da se panko prezle mogu zameniti drugim uspešno - to nije tako.

Panko prezle su laganije, hrskavije i čistije od običnih. Panko prezle su svetlije od običnih i idealne za prženu hranu, zato što upijaju manje masnoće, što je sa te strane čini lakšom hranom.

Možda se pitate da li su panko prezle sa glutenom ili bez, da li je mogu jesti vegani. Uvek možete pročitati etiketu koju kupujete, ali ako ste vegani izbegavajte hranu sa sadržajem jaja ili mlečne hrane. Imam dobru vest za vas - panko prezle i li većina marki panko prezla su vegan. U njenom sastavu se nalazi brašno, kvasac, maslac i so. Panko prezle sadrže gluten, ali uvek ih mogu jesti vegetarijanci.

Korišćenje panko prezli

Panko prezle se mogu koristiti za pohovanje pržene hrane, za pečenje testenine, makarona i sira. Dosta kuvara preporučuje kuvanje sa panko prezlama umesto običnog, posebno kada kuvaju vegani koji ne jedu jaja, kao i vegetarijanci.

Panko prezle se mogu upotrebiti za soseve i guste supe, isto kao i sa malo brašna sa panko prezlama možete da zgusnete supe ili soseve, zato što upija višak telnosti i daje malo gustine. Možete staviti dve kašike panko prezla u supu ili sos. Možete korsititi panko prezle za prilog, da napravite razne keksiće, jednostavne bombone, makarone, bombone od povrća ili za glavna jela.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji