Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pohuje sa susamom?

Kako se pohuje sa susamom?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako se pohuje sa susamom?

Susam se može koristiti za pripremu hleba, peciva, keksova i štapića od hlebnog testa. Glavni je sastojak azijske kuhinje i koristi se u pripremi mnogih jela - od sušija do supa.

Takođe u kulinarstvu, posebno je pogodan za ubacivanje u pohovanje prilikom pripreme hrskavih prženih pilećih zalogaja (može i od sira, kačkavalja, povrća i sl.) prekrivenih hrskavim pankom ili prezlama.

Prilikom pohovanja piletine naizmenično utapanjem prvo u brašno, pa u jaje, pa u prezle (sa susamom), uvek se određuje mokra i suva ruka. Ovo je tehnika koja odlično služi.

Za pohovanje sa susamom oko 800 grama pilećeg filea, isečenog na komade, biće vam potrebno:

- 1/4 šolje višenamenskog brašna

- so i sveže mleveni biber

- 2 jaja

- 1/2 šolje panko prezli

- 1/4 šolje belog susama

- 2 kašike crnog susama (može i beli)

- biljno ulje, za prženje

Za pohovanje piletine u posudi, prvo začinite brašno sa obilnim prstohvatom soli i bibera.

U drugoj posudi umutite jaja sa kašikom vode.

U trećoj posudi pomešajte panko prezle sa belim i crnim susamom dok se ravnomerno rasporede.

Prvo uvaljajte pileće zalogaje u brašno da ih prekrijete i otresite višak brašna. Zatim umočite u jaja, okrećući da se obloži sa obe strane, a zatim prebacite u posudu sa prezlama i susamom.

Pokrijte prezlama i susamom odozgo, a zatim okrenite i pritisnite dok ceo zalogaj ne bude ravnomerno obložen. Prebacite na tanjir ili dasku za sečenje i ponovite postupak sa preostalim zalogajima.

Zatim pržite u tiganju ili ispecite u rerni pohovane komade.

Sa ovom smesom za pohovanje od susama možete pripremiti i:

- pohovanu ribu;

- pohovani patlidžan;

- pohovani sir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni