Kako da konzervirate vurdu?

Kako da konzervirate vurdu?

Vurda (sitan sir) proizvod je koji se pojavio pre mnogo vekova. Ljudi koji su se brinuli o bivolicama i kravama počeli su da obraćaju pažnju na proces fermentacije mleka, na kraju primetivši stvaranje proizvoda koji mnogi ljudi na planeti danas izuzetno vole.

Ali čak i u savremenom svetu, kada se vurda proizvodi u fabrikama, to je i dalje kratkotrajni proizvod,koji se brzo kvari.

U proizvodnji sitnog sira u fabrikama, njemu se dodaju konzervansi - to je neophodno da bi se održao najmanje nekoliko dana.

Krajnji datum prodaje u prehrambenim prodavnicama mora biti označen na ambalaži kvalitetnog proizvoda.

Ali takva vurda ne može se dugo čuvati ni kod kuće, jer je živi proizvod sa stalnim procesima fermentacije.

Kada kupujete sitan sir u supermarketu, morate znati neke važne stvari. Prvo se uklanja fabričko pakovanje, a zatim se sir prebacuje u posudu sa poklopcem.

Morate odabrati posudu od emajla ili plastike. Samo u ovom slučaju biće moguće držati sitni sir u frižideru i neće se pokvariti za 48 sati.

Mnogi su zainteresovani za pitanje kako pravilno čuvati vurdu u zamrzivaču.

Važno je znati da proizvod treba čuvati u komori na temperaturi od -30 stepeni, što će omogućiti da se očuva do 14 dana.

Međutim, direktno smrznuta vurda nije najpoželjnija. Najbolje je iscediti vurdu od viška tečnosti, ako je ima. Napunite tegle vurdom veoma dobro i dobro zatvorite poklopcima. Po želji, sitni sir možete prethodno pomešati sa malo soli, koja će delovati kao konzervans. Pazite da ne pokvarite ukus proizvoda.

Rasporedite tegle sa vurdom u veliku šerpu i pustite da se kuvaju oko 15 minuta nakon ključanja vode.

To vam omogućava da ovako konzervirani proizvod čuvate nekoliko meseci na mračnom i hladnom mestu. Ako imate prostora, možete ga čuvati u frižideru.

Međutim, imajte na umu da rok trajanja tako konzervirane vurde u teglama zavisi od kvaliteta samog proizvoda i uslova skladištenja.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji