Bonapeti.rs»Saveti»U koja jela se stavlja đumbir?

U koja jela se stavlja đumbir?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
U koja jela se stavlja đumbir?

Đumbir je izuzetan koren čija su zdravstvena svojstva nebrojena. Široko se koristi u kuhinji azijskih zemalja, ali već počinje da stiče svoje mesto i u evropskoj kuhinji. Sveži đumbir ima ljut ukus. U tajlandskoj kuhinji ​​koristi se za aromatizaciju karija, u kombinaciji sa kokosovim mlekom. Na mnogim mestima u Aziji čaj se pravi od kriški đumbira.

Od đumbira se prave paste sa ljutom paprikom, kojima se meso premazuje pre pečenja u rerni ili na roštilju. Može se pržiti i uključiti u soseve, služiti uz razna mesna jela. U nekim zemljama se prži sa belim lukom i crnim lukom, jer omekšava ukus ovih začina i širi svoju aromu.

U kineskoj kuhinji ​​đumbir je pržen ili kuvan. Jela koja zahtevaju duže kuvanje, poput supa, mogu se aromatizovati velikim kriškama đumbira. Međutim, kada se brzo prži, najbolje je koren iseći na sitne komade ili ga narendati. Odličan je za aromatiziranje jela sa šargarepom, bundevom, pirinčem i piletinom. Marinirani đumbir obavezno se služi uz svaku porciju sušija.

Đumbir može biti i ušećeren. Đumbir pivo je veoma popularno u Sjedinjenim Državama i Engleskoj. Đumbir se koristi za aromatizaciju kompota, kod pripreme kiselih krastavaca i bundeve. Mogu se pripremiti bombone od đumbira i slatko od đumbira. Ako ne možete da pronađete sveži đumbir, možete da koristite suvi đumbir, ali imajte na umu da njegov ukus nije toliko intenzivan i da nije potpuna zamena za sveži.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji