bonapeti.rs»Saveti»Kako da na prirodan način obezbedite magnezijum svom organizmu?

Kako da na prirodan način obezbedite magnezijum svom organizmu?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40490159
Kako da na prirodan način obezbedite magnezijum svom organizmu?

Magnezijum je važan mineral koji se u velikim količinama nalazi u telu. Ima brojne koristi za naše telo. Igra važnu ulogu u kontrakcijama mišića, podržava kalcijum, učestvuje u formiranju kolagena. Takođe igra važnu ulogu u imunološkoj odbrani tela.

Njegov nedostatak može prouzrokovati opasne alergijske krize i hronični umor. Nedostatak magnezijuma je vrlo opasan jer može pokrenuti ozbiljne bolesti kao što su dijabetes, osteoporoza, kardiovaskularne bolesti, depresija, astma, epilepsija i visok pritisak. Konzumacija mnogih rafinisanih namirnica uzrokuje nedostatak magnezijuma u ​​telu.

Najbolji prirodni način za dobijanje magnezijuma je kroz hranu. Odlični dijetetski izvori magnezijuma su kakao i čokolada, orašasti plodovi (lešnici, orasi, kikiriki, bademi). Integralne žitarice kao što su musli, ovsene pahuljice, raž i crni hleb takođe su veoma bogati magnezijumom. Od mahunarki, najbogatiji ovim mineralom su bulgur, sočivo i pasulj.

Ostale namirnice koje vam mogu pomoći da dobijete magnezijum su tamnozeleno lisnato povrće, pirinčane mekinje, žitarice, banane, sušeno voće, riba, avokado i mlečne namirnice. Samo 1 avokado sadrži 60 mg magnezijuma. Bosiljak, žalfija i korijander ne samo da su vrlo mirisni, već i bogati magnezijumom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji