Bonapeti.rs»Saveti»Od kojeg mesa životinje se prave najbolje šnicle?

Od kojeg mesa životinje se prave najbolje šnicle?

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
73

Kada nismo osoba koja samo kuva, već smo zaljubljeni u kuvanje, normalno je da naučimo i znamo neke važne trikove u kuhinji.

Jedan od recepata koje najčešće pripremamo, a gosti i porodica ga najviše vole na stolu su odresci i šnicle.

Ali da biste napravili neke lepe i sočne šnicle, morate znati koje meso da odaberete ili tačnije - koji deo životinje je najpogodniji za šnicle.

Postoji više načina da se ovo omiljeno jelo za većinu muškaraca pripremi. Šnicle se mogu pripremiti na roštilju, u rerni, na tanjirači, u đuvečari i na druge načine.

Sada ćemo, međutim, pogledati od kog dela životinje možete napraviti najbolje šnicle i kako da to napravite.

Ako želite najbolje šnicle sa roštilja, najbolje je da birate meso sa vrata životinje. Najnježnije je jer vrat životinje ima najviše pršljenova.

Dobra stvar kod vrata je što se masnoća, kada se peče na roštilju topi, štiteći meso od isušivanja. Zbog toga šnicle postaju vrlo mekane.

Naravno, piletina je u ovom slučaju izuzetak. File od pilećih grudi i šnicle od bataka su pogodni su za pripremu na roštilju.

Međutim, ako odaberete rernu, možete koristiti i malo suvlje meso kao što su kotleti.

Šnicle od buta takođe bi bili pogodni za kuvanje u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji