Bonapeti.rs»Saveti»Kako se seku jabuke za rakiju?

Kako se seku jabuke za rakiju?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
169
Kako se seku jabuke za rakiju?

Pripremanje domaće rakije sa jabukama je delikatan i meraklijski posao koji ne može svako da radi. Za ovo ćilibarsko piće se traži i merak i majstorluk, i velika doza ljubavi. Ukoliko smatrate da posedujete sve ovo, mi ćemo vam reći kako tačno da isečete jabuke za rakiju.

Za pripremanje kvalitetne rakije od jabuka treba da izaberete aromatično i dobro sazrelo voće. Majstori će vam reći da je najbolje da jabuke budu nabrane direktno sa drveta. Samo tako ćete biti sigurni da voće neće biti povređeno. Povređene jabuke brzno počinju da trule i to može da se odrazi na kvalitet rakije.

U industrijskim uslovima je dovoljno da se odstrane drške jabuke . Nakon toga voće prolazi kroz specijalne čekiće i mliniće koji seku koji ih pripremaju. Ali u domaćim uslovima obično se sečenje jabuka za rakiju odvija ručno.

Preporučuje se da odstranite drške sa voća, kao i semenke, nakon čega treba da ih isečete na sitnije komade i po mogućstvu da ih presujete.

Na taj način ćeze olakšati fermentisanje voća što je sledeća etapa u pripremi rakije od jabuka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni