Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave razvučene kore za pitu?

Kako se prave razvučene kore za pitu?

ažurirano:
Kako se prave razvučene kore za pitu?

Mnogi ljudi smatraju da pripemanje razvučenih kora za pitu nije jednostavan posao i da je zadatak samo za iskusne kuvare.

Ali mi želimo da vam unesemo malo uverenosti i da vam predstavimo jedan recept za kore za pitu s kojim čak i početnici u kuhinji mogu da pripreme fine kore za pitu.

Pripremite:

Brašno - 600 g

Mlaku vodu - 300 ml

So - 1 kašičicu

Ulje - 1 supenu kašiku, za testo

Za razvlačenje kora - 200 ml

Sirće - 1 supena kašika

Prvo prosejemo brašno, pravimo udubljenje i u njega sipamo mlaku vodu, so, ulje i sirće. Umesimo meko testo koje se ne lepi - ovo oduzima otprilike 20 minuta. Da bismo bili sigurni da je testo dobro umešeno, po njemu treba da se formiraju balončići.

Testo delimo na 8 delova i oblikujemo male pogače. Uzimamo jednu od njih i obilno je premazujemo uljem, na nju stavljamo drugu pogaču i nju nauljimo. Ovo se ponavlja i sa drugim lopticama testa. Ostavljamo da odstoje otprilike 20 minuta.

Nakon toga uzimamo prvi par pogača, razvijamo da se dobije kora veličine tanjira. Stavljamo je na veliku krpu ili stolnjak i počinjemo da je rastežemo od sredine ka kraju tako što neprestano stavljamo ulje.

Ruke guramo ispod kore i pažljivo rastežemo sredinu i polako ih izvlačimo ka krajevima.

Nakon što razvučena kora za pitu postane skoro providna, iseku se krajevi. Stavlja se nadev, uvija se rolat, ređa se u nauljenu tepsiju i na kraju pita sa razvučenim korama se peče.

Pogledajte takođe kako se zamrzavaju kore za pitu i kako se razvijaju kore za pitu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni