Slatko od pomorandži vole mnogi ljudi i može da se doda u mnoge slatkiše davajući im neponovljivu aromu i ukus.
Pogledajte kako lako korak po korak da spremite slatko od pomorandži.
Potrebni sastojci za 6 malih teglica:
kora 6 bio pomorandži
800 g šećera
1 šolja vode + dodatno za kuvanje
½ kašičice limunske kiseline
Način pripreme:
Veoma dobro operemo pomorandže /može i mekom četkom/ i ogulimo koru tako što prethodno rasečemo na 7-8 ivica po dužini svake pomorandže;
Pažljivo očistimo unutrašnji beli deo kore trudeći se da ostane samo narandžasti, zato što je beli deo gorak i uništava kvalitete ukusa slatkog.
Kore pomorandže sečemo na male kockice.
4. Sipamo kore pomorandže u odgovarajuću šerpu i zalivamo vodom koliko je potrebno da ih pokrije;
Kuvamo 5-6 minuta.
Obilno isperemo hladnom vodom. Ovu proceduru ponavljamo ukupno 3 puta.
Prokuvamo pola čaše vode i šećera u šerpi i mešamo dok se ne istope kristali.
Dodajemo skuvane kore i smanjujemo ringlu.
Slatko kuvamo dok se ne dobije željena gustina uz periodično mešanje da ne bi zagorelo.
Skidamo sa ringle slatko od kora pomorandže i dodajemo limunsku kiselinu.
Mešamo i raspoređujemo gotovo domaće slatko u tople teglice.
Čuvamo savršeno slatko og pomorandže na tamnom i hladnom mestu.
Komentari