Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo savršeno slatko od pomoranždi korak po korak

Kako da napravimo savršeno slatko od pomoranždi korak po korak

Kako da napravimo savršeno slatko od pomoranždi korak po korak

Slatko od pomorandži vole mnogi ljudi i može da se doda u mnoge slatkiše davajući im neponovljivu aromu i ukus.

Pogledajte kako lako korak po korak da spremite slatko od pomorandži.

Potrebni sastojci za 6 malih teglica:

kora 6 bio pomorandži

800 g šećera

1 šolja vode + dodatno za kuvanje

½ kašičice limunske kiseline

Način pripreme:

Veoma dobro operemo pomorandže /može i mekom četkom/ i ogulimo koru tako što prethodno rasečemo na 7-8 ivica po dužini svake pomorandže;

Pažljivo očistimo unutrašnji beli deo kore trudeći se da ostane samo narandžasti, zato što je beli deo gorak i uništava kvalitete ukusa slatkog.

Kore pomorandže sečemo na male kockice.

4. Sipamo kore pomorandže u odgovarajuću šerpu i zalivamo vodom koliko je potrebno da ih pokrije;

Kuvamo 5-6 minuta.

Obilno isperemo hladnom vodom. Ovu proceduru ponavljamo ukupno 3 puta.

Prokuvamo pola čaše vode i šećera u šerpi i mešamo dok se ne istope kristali.

Dodajemo skuvane kore i smanjujemo ringlu.

Slatko kuvamo dok se ne dobije željena gustina uz periodično mešanje da ne bi zagorelo.

Skidamo sa ringle slatko od kora pomorandže i dodajemo limunsku kiselinu.

Mešamo i raspoređujemo gotovo domaće slatko u tople teglice.

Čuvamo savršeno slatko og pomorandže na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji