Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Istorija piceIstorija pice
31. januar
Pica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
PalamidaPalamida
14. jun
Kad doše red za sezonsku selidnu palamide, predstavnici vrste se skupljaju u kolone i na taj način se kreću ka toplijim vodama. Istorija palamide Palamida je omiljena morska hrana ne samo u današnje vreme....
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
Istorija čokolade koju su napisali AsteciIstorija čokolade koju su napisali Asteci
25. okt.
Kada se govori o meksičkoj kuhinji, svako zamišlja ukusne kukuruzne pogače, poznate pod nazivom tortilje, aromatični meksički pasulj, različite vrste čili paprika i čak insekte koje Meksikanci i danas nastavljaju da konzmiraju...
Top saveti za perfektne palačinkeTop saveti za perfektne palačinke
18. sep.
Neka prekrije celo dno, tako da ostavite malo rastojanja na krajevima, kako bi mogli da lako okrenete palačinke • Pecite palačinke dok ne dobiju zlatno - braon boju, pre nego što ih okrenete....
Zanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danasZanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danas
04. feb.
Istorija ruma počinje na karipskim ostrvima u vreme Kristofora Kolumba i veoma je povezana sa šećerom i njegovom proizvodnjom....
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenje
04. nov.
Sama reč „beli luk“ ili na engleskom "garlic" potiče iz staroengleskog jezika i reči „garleac“, što znači „koplje“. Beli luk je poznat već 6000 godina i poreklom je iz Centralne Azije, a već dugo je glavni začin mediteranskog...
Ideje za recepte za zdrave palačinkeIdeje za recepte za zdrave palačinke
29. mart
A koji je vaš omiljeni recept za zdrave palačinke? Ako želite više ideja, probajte ove čokoladne palačinke bez brašna ili omiljene slane palačinke bez brašna....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Testu dodajte 2 kašike maslaca, a palačinke pečete u nauljanom tiganju. 5. Uvek pre nego što pržite/pečete palačinke, zagrejte tiganj, smanjite vatru i kutlačom isipajte testo za palačinke. 6....
Pohovani fileti palamidePohovani fileti palamide
03. dec.
Operemo palamidu u hladnoj vodi. Ribu očistimo od škrga, unutrašnjosti i peraja. Najbolje je da se s njom radi kada je ohladimo 30 minuta u zamrzivaču. Posušimo je i uz pomoć kuhinjskih makaza sečemo sva peraja....
Čorba od palamideČorba od palamide
09. dec.
Sezona palamide je u kasnu jesen. Ako nemate svežu ribu, nabavite zamrznutu. Ribu očistite od škrga i unutrašnjosti. Prođite oštricom noža u pravcu leđne kosti da očistite ostatke od krvi....
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeEvo kako da napravite najvazdušastije američke palačinke
01. jun
Pogledajte još kako da napravite: - proteinske palačinke; - ovsene palačinke; - ili tortu od palačinki;...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
Jedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom?...
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSavršena smesa za palačinke se pravi ovako
02. avgust
Svako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Tajna dobre palačinke se krije u testu....
Kako se okreću palačinke?Kako se okreću palačinke?
07. maj
Svi volimo palačinke, sa čokoladom ili medom, sa šlagom ili voćem, one su jedan od najinteresantnijih doručaka u našim zemljama. Evo zašto i svako od nas zna kako se prave palačinke....
Kako Francuzi prave palačinke?Kako Francuzi prave palačinke?
06. jun
Teško da postoji osoba, koja ne voli palačinke. Svaki kutak sveta pravi palačinke drugačije. Svaka zemlja ima svoj recept i način pripreme....
Kako da usolimo palamidu?Kako da usolimo palamidu?
04. januar
Za duže čuvanje, palamida se može ostaviti i u zamrzivaču. Usoljena palamida treba da se konzumira uz hladno pivo ili crno vino....
Zašto se kidaju palačinke?Zašto se kidaju palačinke?
30. maj
Kada se palačinke kidaju, ima nekoliko razloga za to. Pre svega, možda je smesa suviše retka i dodavanje malo brašna može da reši problem....
Slatke palačinkeSlatke palačinke
11. dec.
2
Zagrejte tiganj sa debelim dnom, blago ga podmažite pre svake palačinke. Sipajte po malu kutlaču smese i ispecite palačinke s obe strane. Servirajte ih sa slatkim ili slanim dodatkom po izboru....