Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Serviranje Sovinjon blana Sovinjon blan se servira dobro ohlađen i konzumira se još dok je mlad. To znači da vina sovinjon blan nisu sposobna da stare tj. ne poboljšavaju svoje kvalitete ukusa s protokom vremena....
Francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinomFrancuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom
14. mart
Servirajte francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom, ako želite pospite ga sa malo sitno iseckanog peršuna. Prijatno!...
Kaberne SovinjonKaberne Sovinjon
08. mart
Kaberne Sovinjon je rasprostranjen širom celog sveta, a na osnovu genetskih istraživanja sorte, ona je hibrid dobiven iz sorti Sovinjon Blan i Kaberne Fran....
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
- 18°C Bela vina Penušava vina, sveža bela (kao što je Sovinjon blan) i roze vina se serviraju hladna....
Šenin BlanŠenin Blan
20. feb.
Za šta god se odlućite da servirate uz Šenin blan, važno je da ga poslužite ohlađeno, kako bi sve njegove vrline došle do izražaja....
Pino BlanPino Blan
13. feb.
Serviranje Pino blana Pre serviranja pino blana, potrebno je da se vino ohladi. Vodite računa da temperatura vina bude oko 12 stepeni....
Vidal BlanVidal Blan
04. januar
Serviranje Vidal blana Pre nego što Vidal blan poslužite, potrebno je da ga ohladite. Poželjno je da temperatura vina bude oko 8-10 stepeni....
Vilar BlanVilar Blan
11. okt.
Serviranje Vilar blana Vilar blan treba da se servira blago ohlađen - na temperaturi od 8 do 10 stepeni celzijusa. NI u kom slučaju u njega ne treba da se dodaje led, jer će to uništiti njegov specifičan ukus....
Jun blan (Trebiano)Jun blan (Trebiano)
04. okt.
Serviranje jun blana Ako ste resili da poslužite nekoliko vrsta vina tokom jedne večeri najbolje je da počnete sa laganim i svetlim vinima. Sledeći to pravilo jun blan najpre treba da se servira....
Torta Selva BlancaTorta Selva Blanca
05. okt.
Stavlja se jedna kora u tanjir za serviranje, odozgo se preliva s 1/3 pavlake, zagladi se i raspoređuje se deo voća. Prekriva se drugom korom, izbuši se, natopi se i premazuje se pavlakom, raspoređuje se ostalo voće....
Jastog Kosta BlankaJastog Kosta Blanka
30. maj
Servirajte porcije posute iseckanim peršunom po želji i uz čašu dobro ohlađenog belog vina....
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige?
28. mart
Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene. Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
Kako se serviraju školjke?Kako se serviraju školjke?
03. sep.
Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte. Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
Kaberne FranKaberne Fran
05. okt.
Rodna povezanost Kaberne frana i Kaberne sovinjona je negirana od strane naučnika dugo vremena. Ipak nakon sprovedene DNK analize postaje jasno da Kaberne sovinjon potiče od ukrštavanja Kaberne frana i sovinjon blana....
SemijonSemijon
06. okt.
Kombinuje se sa sortama kao što su Muskadel i Sovinjon blan. Semijon najbolje raste na tlu bogatom hranljivim materijama. Preferira visoke temperature....
BordoBordo
09. januar
U njegovom sastavu se mogu osetiti note kaberne sovinjona, kaberne frana, merloa, karmenera, semijona, sovinjon blana, itd. Velike površine vinove loze su zaštitni znak Bordoa....
ArmanjakArmanjak
27. sep.
Za njegovo pravljenje se koristi destilat, dobijen od različitih vrsta grožđa, uključujući Juni blan. Proizvodni proces uključuje nekoliko ustaljenih koraka....
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Od glavnih sorti grožđa od kojih se pravi belo vino, postoje Sovinjon Blan, Traminer, Dimat, Pino gri, Šardone, Vioner, Vidal blan, Ermitaž, Pino blan, Albarinjo, Keracuda, Šenin blan, Semijon, ...
MisketMisket
16. okt.
Kako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
Najpopularnije sorte belog vinaNajpopularnije sorte belog vina
04. jul
Osnovne arome: vanila, dim i hrast Boja: zlatnožuta Sovinjon Blan Sovinjon Blan je takođe bela sorta vina koja potiče iz regiona Bordo, Francuska....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate. Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Stavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Isecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
KjantiKjanti
12. okt.
Posle toga u sanđioveze se dodaje merlo, sira i kaberne sovinjon, da bi se poboljšali kvalieti ukusa vina....