Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sovinjon blanServiranje Sovinjon blana
Sovinjon blan se servira dobro ohlađen i konzumira se još dok je mlad. To znači da vina sovinjon blan nisu sposobna da stare tj. ne poboljšavaju svoje kvalitete ukusa s protokom vremena....
11. okt.
Francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinomServirajte francuski pileći frikase sa Sovinjon blan vinom, ako želite pospite ga sa malo sitno iseckanog peršuna. Prijatno!...
14. mart
Kaberne SovinjonKaberne Sovinjon je rasprostranjen širom celog sveta, a na osnovu genetskih istraživanja sorte, ona je hibrid dobiven iz sorti Sovinjon Blan i Kaberne Fran....
08. mart
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
29. jun
Temperatura serviranja vina - 18°C
Bela vina
Penušava vina, sveža bela (kao što je Sovinjon blan) i roze vina se serviraju hladna....
16. jun
Šenin BlanZa šta god se odlućite da servirate uz Šenin blan, važno je da ga poslužite ohlađeno, kako bi sve njegove vrline došle do izražaja....
20. feb.
Pino BlanServiranje Pino blana
Pre serviranja pino blana, potrebno je da se vino ohladi. Vodite računa da temperatura vina bude oko 12 stepeni....
13. feb.
Vidal BlanServiranje Vidal blana
Pre nego što Vidal blan poslužite, potrebno je da ga ohladite. Poželjno je da temperatura vina bude oko 8-10 stepeni....
04. januar
Vilar BlanServiranje Vilar blana
Vilar blan treba da se servira blago ohlađen - na temperaturi od 8 do 10 stepeni celzijusa. NI u kom slučaju u njega ne treba da se dodaje led, jer će to uništiti njegov specifičan ukus....
11. okt.
Jun blan (Trebiano)Serviranje jun blana
Ako ste resili da poslužite nekoliko vrsta vina tokom jedne večeri najbolje je da počnete sa laganim i svetlim vinima. Sledeći to pravilo jun blan najpre treba da se servira....
04. okt.
Torta Selva BlancaStavlja se jedna kora u tanjir za serviranje, odozgo se preliva s 1/3 pavlake, zagladi se i raspoređuje se deo voća. Prekriva se drugom korom, izbuši se, natopi se i premazuje se pavlakom, raspoređuje se ostalo voće....
05. okt.
Jastog Kosta BlankaServirajte porcije posute iseckanim peršunom po želji i uz čašu dobro ohlađenog belog vina....
30. maj
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.
Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
28. mart
Kako se serviraju školjke?Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte.
Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
03. sep.
Kaberne FranRodna povezanost Kaberne frana i Kaberne sovinjona je negirana od strane naučnika dugo vremena. Ipak nakon sprovedene DNK analize postaje jasno da Kaberne sovinjon potiče od ukrštavanja Kaberne frana i sovinjon blana....
05. okt.
SemijonKombinuje se sa sortama kao što su Muskadel i Sovinjon blan.
Semijon najbolje raste na tlu bogatom hranljivim materijama. Preferira visoke temperature....
06. okt.
BordoU njegovom sastavu se mogu osetiti note kaberne sovinjona, kaberne frana, merloa, karmenera, semijona, sovinjon blana, itd.
Velike površine vinove loze su zaštitni znak Bordoa....
09. januar
ArmanjakZa njegovo pravljenje se koristi destilat, dobijen od različitih vrsta grožđa, uključujući Juni blan. Proizvodni proces uključuje nekoliko ustaljenih koraka....
27. sep.
Belo VinoOd glavnih sorti grožđa od kojih se pravi belo vino, postoje Sovinjon Blan, Traminer, Dimat, Pino gri, Šardone, Vioner, Vidal blan, Ermitaž, Pino blan, Albarinjo, Keracuda, Šenin blan, Semijon, ...
15. sep.
MisketKako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
16. okt.
Najpopularnije sorte belog vinaOsnovne arome: vanila, dim i hrast
Boja: zlatnožuta
Sovinjon Blan
Sovinjon Blan je takođe bela sorta vina koja potiče iz regiona Bordo, Francuska....
04. jul
Kako se kuva kukuruzMožete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate.
Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
27. april
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekStavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
07. jul
Pačetina magre - suština i način pripremeIsecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
07. jul
KjantiPosle toga u sanđioveze se dodaje merlo, sira i kaberne sovinjon, da bi se poboljšali kvalieti ukusa vina....
12. okt.