Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pašteta od sardele i tunjevineStavite oguljena skuvana jaja, oceđenu tunjevinu, kao i usoljenu sardelu.
Začinite crnim biberom i sameljite skoro do savršene glatkoće....
01. jul
Sarde in saorPoređajte sardine u posudu i pokrijte smesom od luka. Ako prirpemate veću količinu, treba da stavite sloj sardine, sloj luka i na kraju da pokrijete lukom.
6. Ostavite u frižideru 24 sata pre konzumiranja....
11. maj
SardelaRibe ove vrste se uvek kreću u jatima.
Vrste sardele
Kao što je već rečeno, u svetu se zna za dosta vrsta sardele. Među najpoznatijima su kalifornijska sardela, japanska i evropska sardela....
03. avgust
Pašteta od sardeleMaslinama uklonite koštice i sitno ih iseckajte. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju.
Beli luk oljuštite i isitnite.
Pomešajte filete inćune, maslinovo ulje, masline, beli luk, sveže isceđen sok od limuna...
23. jul
SardineSardine (Sardina pilchardus) predstavljaju vrstu morske ribe haringe, koja je poznata još pod imenom sardela....
28. jun
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Pržena sardela na ražnjićuRibu operite dobro i ocedite je.
Uzmite tanke drvene štapiće za ražnjiće i na svaki štapić stavite po 7–8 riba.
Uvaljajte ražnjiće u brašno i pržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane.
Izvadite ražnjiće u tanjir...
29. jun
Marinirana sardela sa jabukamaKoličina svih proizvoda zavisi od vas. Riba se očisti od unutrašnjosti i glava i opere se. Pažljivo se odvoje fileti kako se ne bi iskidali. Ređaju se u neku posudu i ukoliko je riba sveža, fileti se zalivaju vodom, koliko...
18. nov.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Pržene sardinePromešajte dovoljno brašna sa malo soli, belog luka u prahu, suvog peršuna i kore od limuna da bi uvaljali ribu.
Ribu uvaljajte u brašno (otprilike 1/3) i spuštajte je da se prži u zagrejanom ulju.
Isprženu ribu vadite...
21. nov.
Marinirane sardineServirajte marinirane sardine zajedno sa njihovom marinadom i garnirajte sa pečenim lukom, paprikom i paradajzom....
03. avgust
Sardine u rerniPosolite veoma dobro prethodno očišćene i dobro oprane sardine i ostavite ih da odstoje 1 sat. Nakon toga ih isperite i stavite ih na štapiće za ražnjiće - koliko mogu da stanu na jedan štapić....
22. nov.
Domaće dimljene sardineOčistite sardine i svaku isecite na dva dela, očistite od kostiju, da dobijete filete ukoliko je moguće.
Sardine imaju mnogo malih kostiju osim centralne....
03. avgust
Sardine u tiganjuPospite sardine brašnom i ispržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane. Čula sam da je sardina ukusna kad je ispržena na masti, ali nisam probala tu varijantu....
11. jul
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaPreporuka Američkog udruženja za srce za profilaktiku kardiovaskularnih oboljenja je da se konzumiraju porcije barem od 2 100 grama masne ribe (sardela, iverak, haringa, skuša, losos, sardine i dr.) na nedelju dana....
26. jun
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart