Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pašteta od sardele i tunjevinePašteta od sardele i tunjevine
01. jul
Stavite oguljena skuvana jaja, oceđenu tunjevinu, kao i usoljenu sardelu. Začinite crnim biberom i sameljite skoro do savršene glatkoće....
Sarde in saorSarde in saor
11. maj
Poređajte sardine u posudu i pokrijte smesom od luka. Ako prirpemate veću količinu, treba da stavite sloj sardine, sloj luka i na kraju da pokrijete lukom. 6. Ostavite u frižideru 24 sata pre konzumiranja....
SardelaSardela
03. avgust
Ribe ove vrste se uvek kreću u jatima. Vrste sardele Kao što je već rečeno, u svetu se zna za dosta vrsta sardele. Među najpoznatijima su kalifornijska sardela, japanska i evropska sardela....
Pašteta od sardelePašteta od sardele
23. jul
Maslinama uklonite koštice i sitno ih iseckajte. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju. Beli luk oljuštite i isitnite. Pomešajte filete inćune, maslinovo ulje, masline, beli luk, sveže isceđen sok od limuna...
SardineSardine
28. jun
Sardine (Sardina pilchardus) predstavljaju vrstu morske ribe haringe, koja je poznata još pod imenom sardela....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Pržena sardela na ražnjićuPržena sardela na ražnjiću
29. jun
Ribu operite dobro i ocedite je. Uzmite tanke drvene štapiće za ražnjiće i na svaki štapić stavite po 7–8 riba. Uvaljajte ražnjiće u brašno i pržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane. Izvadite ražnjiće u tanjir...
Marinirana sardela sa jabukamaMarinirana sardela sa jabukama
18. nov.
Količina svih proizvoda zavisi od vas. Riba se očisti od unutrašnjosti i glava i opere se. Pažljivo se odvoje fileti kako se ne bi iskidali. Ređaju se u neku posudu i ukoliko je riba sveža, fileti se zalivaju vodom, koliko...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Pržene sardinePržene sardine
21. nov.
Promešajte dovoljno brašna sa malo soli, belog luka u prahu, suvog peršuna i kore od limuna da bi uvaljali ribu. Ribu uvaljajte u brašno (otprilike 1/3) i spuštajte je da se prži u zagrejanom ulju. Isprženu ribu vadite...
Marinirane sardineMarinirane sardine
03. avgust
Servirajte marinirane sardine zajedno sa njihovom marinadom i garnirajte sa pečenim lukom, paprikom i paradajzom....
Sardine u rerniSardine u rerni
22. nov.
Posolite veoma dobro prethodno očišćene i dobro oprane sardine i ostavite ih da odstoje 1 sat. Nakon toga ih isperite i stavite ih na štapiće za ražnjiće - koliko mogu da stanu na jedan štapić....
Domaće dimljene sardineDomaće dimljene sardine
03. avgust
Očistite sardine i svaku isecite na dva dela, očistite od kostiju, da dobijete filete ukoliko je moguće. Sardine imaju mnogo malih kostiju osim centralne....
Sardine u tiganjuSardine u tiganju
11. jul
Pospite sardine brašnom i ispržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane. Čula sam da je sardina ukusna kad je ispržena na masti, ali nisam probala tu varijantu....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Preporuka Američkog udruženja za srce za profilaktiku kardiovaskularnih oboljenja je da se konzumiraju porcije barem od 2 100 grama masne ribe (sardela, iverak, haringa, skuša, losos, sardine i dr.) na nedelju dana....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....