Javor
Biljke

Javor

Osim što je dekorativna biljka, javor je i veoma koristan. Javor zauzima počasno mesto u medicini mnogih naroda u svetu. Pripremite čaj od 10 grama sitno iseckanih suvih kora i 500 ml vrele vode.

1

Bilje

Sve o bilju, čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
Bilje - StevijaBiljke

Stevija

02.11.2017

Stevija, poznata kao medena biljka, poznata je kao najslađa biljka u prirodi. Stevija je 30 puta slađa od šećera. Stevija se koristi kao koristan zaslađivač i potpuno zamenjuje sumnjive veštačje zaslađivače.

Bilje - ArnikaBiljke

Arnika

01.11.2017

Arnika (Arnica Montana) je lepa i aromatnična biljka, nalik na margarete. Arnika je moćan lek kod podliva, bolova u mišićima i stopalima, kod ujeda insekata. Arnika se vekovima koristi u narodnoj medicini.

Bilje - KokotacBiljke

Kokotac

31.10.2017

Kokotac je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice mahunarki. Kokotac može biti žuti i beo. Kokotac ima brojne koristi za zdravlje i veliku primenu u narodnoj medicini.

Bilje - LipaBiljke

Lipa

20.10.2017

Lipa /Tilia/ je porodica drveća koja obuhvata oko 40 vrsta biljaka. Lipa je jedna od najaromatičnijih medonosnih biljaka, koja ima brojne koristi za zdravlje. Lipa se koristi i kao kozmetičko sredtsvo.

Bilje - TroskotBiljke

Troskot

17.10.2017

Za lečenje se koristi nadzemni deo troskota. Troskot se koristi kod peska i kamenja u bubregu i bešici, obilne menstruacije i td. Troskot sa maslinovim uljem čisti kamenje u žuči.

Bilje - Crni gavezBiljke

Crni gavez

16.10.2017

Crni gavez (Symphytum officinale) je višegodišnja zeljasta biljku, koja je rasprostranjena u aziji i Evropi. Na našim prostorima je poznata još kao strastvenik, divlji duvan, glatki koren i iscelitelj.

Bilje - Kaloper BiljkaBiljke

Kaloper Biljka

29.09.2017

Kaloper biljka je višegodišnja travnata biljku, koja je poznata pod imenom balzamična hrizantema. Kaloper biljka se koristi za začinjavanje pasulja, jagnjetine i krompira. Kaloper biljka poboljšava apetit.

Bilje - Sedef TravaBiljke

Sedef Trava

27.09.2017

Sedef trava je višegodišnja travnata biljka karakterističnog neprijatnog mirisa. Sedef trava deluje protiv spazama i glisti. Sedef trava može prouzrokovati nadražaje kože.

Bilje - HmeljBiljke

Hmelj

26.09.2017

Hmelj /Humulus lupulus L. /je višegodišnja zeljasta biljka, koja ima dugo puzeće korenje. Hmelj je osnovna sirovina za proizvodnju piva. Hmelj nosi brojne koristi za zdravlje.

Bilje - GlogBiljke

Glog

25.09.2017

Glog predstavlja rod skrivenosemenica iz porodice Ruža. Glog su koristili iscelitelji od najdrevnijih vremena. Glog je nezamenjiv kod kardiovaskularnih oboljenja.

Bilje - NevenBiljke

Neven

19.09.2017

Neven predstavlja rod biljaka iz porodice Asteraceae, koji uklljučuje oko 20 vrsta. Neven je poznat kao odlično lekovito sredstvo još u drevnoj Grčkoj. Neven ima široku primenu u kozmetici.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne