Lopuh
Biljke

Lopuh

0

Lopuh je biljka, poznata još pod nazivom repuh. Lopuh cveta u aprilu-maju. Lopuh ima veoma dobro spazmolitičko delovanje.

1

Bilje

Sve o bilju, čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
Bilje - SladićBiljke

Sladić

18.07.20170

Sladić, poznat i kao slatki koren, gospino bilje, je biljka, kojom se leče bronhitisi, gastritis, čir, kamenje u bubregu. Sladić se uzima kao tinktura, sirup ili čaj. Sladić je antioksidans i antidiuretik.

Bilje - Ivanjsko CvećeBiljke

Ivanjsko Cveće

18.07.20170

Ivanjsko cveće je jednogodišnja ili višegodišnja biljka koja pripada porodici Broćeva. Ivanjsko cveće je jedna od najboljih biljaka za lečenje štitaste žlezde. Koristi od Ivanjskog sveća.

Bilje - ŽenšenBiljke

Ženšen

07.07.20170

Ženšen (Panax Ginseng) hiljadama godina smatran lekom za sve bolesti. Kineska tradicionalna medicina koristi ženšen 5000 godina unazad. Ženšen dokazano koristi kod dijabetesa, anemije, čireva i t. d.

Bilje - HibiskusBiljke

Hibiskus

06.07.20170

Hibiskus je lepa višegodišnja biljka, koja ima cvetove lepih jarkih boja. Hibiskus je poznat i pod nazivom japanska ruža. Od vrste hibiskusa se pravi čaj karkade i mnogo drugih napitaka.

Bilje - TuštBiljke

Tušt

26.06.20170

Tušt (Portulaca oleracea) predstavlja jednogodišnju travnatu biljku iz porodice Portulacaceae. Poznata je još i kao tušanj, tušnjak i portulak. Zbog mnogobrojnih korisnih svojstava nazvana je blagosloveno povrće.

Bilje - KamilicaBiljke

Kamilica

20.06.20170

Kamilica je lekovita biljka, tačnije biljka koja se koristi često kod različitih oboljenja. Najboljer je da se koristi ekstrakt kamilice, dobijen hladnim postupkom. Kamilica ima umirujuće delovanje.

Bilje - RozetlaBiljke

Rozetla

02.06.20170

Rozetla je aromatična biljka sa specifičnim mirisom, koji osvežava vazduh i rasteruje insekte. Rozetla je bogata eteričnim uljima. Njima se falsifikuje ružino ulje. Rozetla se stavlja u kompote i slatka.

Bilje - LavandaBiljke

Lavanda

23.05.20170

Lavanda ima široku primenu u narodnoj medicini, i najčešće se koristi i kao začin i kao eterično ulje. Ulje lavande je jedno od najcenjenijih ulja u kozmetici.

Bilje - MaslačakBiljke

Maslačak

18.05.20170

Maslačak /Taraxacum officinale/ je višegodišnja zeljasta biljka sa mlečnim sokom. Od maslačka se pravi ukusna prolećna salata. Maslačak pomaže kod problema sa jetrom.

Bilje - RujBiljke

Ruj

06.05.20170

Ruj /Cotinus coggygria Scop. / je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na Balkanu. Ruj se koristi protiv iritacija kože, upala u usnoj duplji. Ruj se koristi i u kozmetici.

Bilje - MatičnjakBiljke

Matičnjak

08.04.20170

Matičnjak je boljka, koju osušenu redovno konzumiramo kao čaj. Još u starim vremenima matičnjak je bio korišćen kao zamena za koru limuna. Maričnjak smiruje nervni sistem.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne