Dobričica
Biljke

Dobričica

Dobričica je poznata još i sa nazivima samobajka, bršljan trava. Dobričica ima široku primenu u narodnoj medicini. Dobričica je veoma korisna kod oboljenja ušiju i disajnih puteva.

1

Bilje

Sve o bilju, čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
Bilje - MiraBiljke

Mira

19.07.2018

Mira je veoma cenjena biljka još od davnina. Mira se koristila prilikom balsamovanja u Starom Egiptu. Mira dobro deluje na psihičko i emocionalno stanje čoveka.

Bilje - RusaBiljke

Rusa

18.07.2018

Rusa je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice makova. Rusa se koristi za ukljanjanje preterane maljavosti. U velikim dozama rusa je otrovna.

Bilje - KonopljikaBiljke

Konopljika

17.07.2018

Konopljika, poznata još i kao divlji biber, predstavlja žbun sa lepim ljubičastim cvetovima. Konopljika se koristi za lečenje neplodnosti i hormonalnih problema. Konopljika olakšava PMS.

Bilje - RazličakBiljke

Različak

16.07.2018

Različak je lepa biljka jarkoplavih cvetova, koja se može naći u gotovo celoj Evropi. Različak je veoma efikasna kod nedostatka apetita i oboljenja bubrega. Različak se koristi kod opadanja kose i peruti.

Bilje - DivizimaBiljke

Divizima

14.07.2018

Divizima je dvogodišnja biljka sa dubokim korenjem, koja pripada porodici lanilista. Divizima pomaže iskašljavanje i deluje protiv upala.

Bilje - SmiljeBiljke

Smilje

13.07.2018

Smilje pomaže kod kamenja i peska u žuči, upale bubrega i bešike. Smilje leči otoke, reumu, neuralgije, impotenciju, išijas, nizak krvni pritisak. Smilje je dobro i za kožna oboljenja.

Bilje - EhinaceaBiljke

Ehinacea

12.07.2018

Ehinacea /Echinacea/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ehinacea je jak imunostimulans. Ehinacea se koristi u obliku čaja, melema i tinkture.

Bilje - ČičakBiljke

Čičak

11.07.2018

Čičak e dvogodišnja zeljasta biljka. Čičak je populčarna biljka sa brojnim koristima za zdravlje. Čičak se koristi za lepotu kose.

Bilje - JorgovanBiljke

Jorgovan

11.07.2018

Jorgovan je lep žbun, koji je jedino manje popularan od ruže. Jorgovan je predstavnik porodice maslina. Jorgovan potiče iz Persije.

Bilje - PodbelBiljke

Podbel

10.07.2018

Podbel je višegodišnja zeljasta biljka koja pripada porodici gavočika. Podbel je veoma korstan kod oboljenja gornjih disajnih puteva. Podbel nije preporučljiv trudnicama i dojiljama.

Bilje - TatulaBiljke

Tatula

10.07.2018

Tatula je biljka koja iz porodice pomoćnica. U velikim količinama tatula je otrovna. Tatula se koristi samo uz preporuku lekara.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne