Divlji krastavac
Biljke

Divlji krastavac

Divlji krastavac /Ecballium elaterium/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice bundeva. Ova biljka je poznata pod nazivima strcaljka, morski krastavac, kineski krastavac.

1

Bilje

Sve o bilju, čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
Bilje - Aloe veraBiljke

Aloe vera

23.04.2018

Većina smatra aloju vrstom kaktusa, ali botaničari se ne slažu sa ovim poređenjima. Sok od aloe vere se upotrebljava kod bradavica, prorijaze, akni, nadražene kože, herpesa, ujeda i td.

Bilje - KlinavčeBiljke

Klinavče

19.04.2018

Brojne koristi od ove biljke Uslovaljavaju široku primenu kod raznih oboljenja. Klinavče deluje adaptogeno, kao diuretik, antivirus, antioksidans i širi krvne sudove. Klinavče se koristi i kao imunostimulans.

Bilje - BrezaBiljke

Breza

19.04.2018

Narodna medicina preporučuje sveži sok od breze kao sredstvo za jačanje kod anemije. Brezina smola se koristi kod lečenja brojnih kožnih oboljenja. Breza spr4ečava upalu mišića.

Bilje - Zlatni brkBiljke

Zlatni brk

18.04.2018

Biljka zlatni brk nije mnogo poznata u narodnoj medicini na našim prostorima. U svetu se od nje pripremaju lekovite masti i melemi, razni čajevi. Zlatni brk je poznat kao moćan imunostimulator.

Bilje - BorBiljke

Bor

18.04.2018

Bor /Pinus/ je vrsta zimzelenog drveća, kao i žbunova iz porodice Pinaceae. Beli bor se koristi u medicini i građevinarstvu. Narodna medicina preporučuje beli bor za probleme sa disajnim putevima.

Bilje - MakBiljke

Mak

17.04.2018

Mak /Papaver/ je rod jednogodišnjih, dvogodišnjih ili višegodišnjih biljaka, koje se mogu sresti u različitim delovima sveta. Postoji oko 100 vrsta makova, u zavisnosti od materija koje se nalaze u njima, a mogu biti manje ili više otrovne. Mak može može

Bilje - Crni kohošBiljke

Crni kohoš

16.04.2018

Crni kohoš može da utiče na opadanje kose i problematičnu kožu, izazvane disbalansom hormona. Proučavanja stručnjaka iz SAD pokazuju, da korišćenje ove biljke može izazvati postepeno prirodno povećanje grudi.

Bilje - AsparagusBiljke

Asparagus

13.04.2018

Asparagus /Asparagus/ je rod višegodišnjih zeljastih biljaka. U kultivisane vrste asparagusa spada špargla. Asparagus prema stručnjacima pomaže prečišćavanju vazduha od bakterija.

Bilje - Kineska anđelikaBiljke

Kineska anđelika

12.04.2018

Kineska anđelika se upotrebljava za lećenje. Kineska anđelika se koristi kod zastoja krvi, oboljenja jajnika, menopauze, menstrualnih tegoba, mioma materice, neplodnosti itd.

Bilje - SolanumBiljke

Solanum

12.04.2018

Solanum /Solanum/ je vrsta jednogodišnjih ili višegodišnjih biljaka, polužbunova, žbunova ili sitnog drveća. Vrste solanuma. Narodna medicina sa solanumom.

Bilje - KozlacBiljke

Kozlac

11.04.2018

Kozlac /Arum maculatum L/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Araceae. Kozlac je efikasan kod mioma materice, peska u bubrezima, problema sa bešikom, bronhitisa, faringitisa, gastritisa.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne