Maslačak
Biljke

Maslačak

0

Maslačak /Taraxacum officinale/ je višegodišnja zeljasta biljka sa mlečnim sokom. Od maslačka se pravi ukusna prolećna salata. Maslačak pomaže kod problema sa jetrom.

1

Bilje

Sve o bilju, čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
Bilje - RujBiljke

Ruj

06.05.20170

Ruj /Cotinus coggygria Scop. / je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na Balkanu. Ruj se koristi protiv iritacija kože, upala u usnoj duplji. Ruj se koristi i u kozmetici.

Bilje - MatičnjakBiljke

Matičnjak

08.04.20170

Matičnjak je boljka, koju osušenu redovno konzumiramo kao čaj. Još u starim vremenima matičnjak je bio korišćen kao zamena za koru limuna. Maričnjak smiruje nervni sistem.

Bilje - ZovaBiljke

Zova

03.04.20170

Mnogi narodni lekari zovu, naročito crnu zovu, nazivaju najjačom travom . Zova je biljka, koja je bogata brojnim antioksidansima i vitaminima. Ima dokazana lekovita svojstva, pomaže i kod raka.

Bilje - Žuti KantarionBiljke

Žuti Kantarion

27.03.20170

Informacija o koristima žutog kantariona. Gajenje i primena žutog kantariona. Sastav žutog kantariona. Žuti kantarion kod trudnoće i dojenja.

Bilje - ŽalfijaBiljke

Žalfija

05.03.20170

Žalfija je lekovita biljka, koja se koristi i kao začin za jela od mesa ili salate. Žalfija potiče sa Mediterana, gde se stradicionalno koristi u kulinsratvu. Eterično ulje žalfije je lekovito.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne