Vetiver
Biljke

Vetiver

Vetiver hladi, ima protivupalno i antiseptičko delovanje. Vetiver lečupale, skida povišenu temperaturu i pomaže kod zarastanja rana. Vetiver pomaže kod celulita i strija.

1

Bilje

Sve o bilju, čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
Bilje - BljuštBiljke

Bljušt

16.02.2018

Bljušt je biljka, koja se koristi kao efektivno sredstvo za lečenje oboljenja poput išijasa, reume i drugih upalnih procesa. Biljka deluje i protiv osteofita.

Bilje - RusomačaBiljke

Rusomača

13.02.2018

Rusomača je korisna biljka koja utiče na zaustavljanje krvarenja. Rusomača cveta od aprila do avgusta. Rusomaču ne treba da koriste trudnice.

Bilje - Borovaja MatkaBiljke

Borovaja Matka

13.02.2018

Borovaja matka /Orthilia secunda/ je zimzelena zeljasta biljka iz porodice Ericaceae. Trenutno, ova biljka je jedini predstavnik roda Orthilia. U nekim delovima naše zemlje je poznata i kao brdska materica. U zemljama gde se govori engleski je ova biljka

Bilje - Crveni KantarionBiljke

Crveni Kantarion

08.02.2018

Crveni kantarion /Centaurium erythraea/ je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice Gentianaceae. On je rođak i drugim poznatim biljkama, među kojima je i lincura.

Bilje - Barbadoski oraščićBiljke

Barbadoski oraščić

17.01.2018

Barbadoski oraščić /Jatropha curacas/ je cvetna otrovna biljka iz porodice mlečika /Euphorbiaceae/, gde pripadaju i značajne kulture poput ricinusa /Ricinus communis/. Barbadoski oraščić je počasni član roda Jatropha, koji obuhvata oko 170 vrsta.

Bilje - KlekaBiljke

Kleka

16.01.2018

Kleka /Juniperus/ je žbun /malo drvo/ iz porodice čepresa. Pretpostavlja se da na našoj planeti postoji još od pre 50 miliona godina. Prema spoljašnjem izgledu, kleka podseća na čempres. U odgovarajućim uslovima, kleka može živeti veoma dugo. Uspeva na me

Bilje - RastavićBiljke

Rastavić

12.01.2018

Rastavić je višegodišnja zeljasta biljka. Rastavić ima bogat hemijski sastav. Rastavić se koristi kod brojnih oboljenja.

Bilje - Čajno DrvoBiljke

Čajno Drvo

18.12.2017

Čajno drvo /Tea tree/ je biljka iz porodice Myrtaceae. Od čajnog drveta se dobija eterično ulje ulje. Čajno drvo je odličan antiseptik.

Bilje - Sandalovo drvoBiljke

Sandalovo drvo

14.12.2017

Sandalovo drvo /Santalum, Sandalwood/ je zimzeleno parazitsko drvo, koje utiče na razvoj korenja drugih vrsta drveta. Može dostići visinu do 9 metra, ima braon - sivkasto stablo, veoma tanke i glatke grane, žilave listove i sitne roze - ljubičaste cvetove

Bilje - JojobaBiljke

Jojoba

11.12.2017

Jojoba je višegodišnja zeljasta biljka, koja podseća na žbun. Jojoba se koristi za dobijanje cenjenog ulja. Jojobu su koristili još stari Egipćani.

Bilje - JavorBiljke

Javor

03.11.2017

Osim što je dekorativna biljka, javor je i veoma koristan. Javor zauzima počasno mesto u medicini mnogih naroda u svetu. Pripremite čaj od 10 grama sitno iseckanih suvih kora i 500 ml vrele vode.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne