Uvijena penjurlija sa sirom

04/06/2017
"Vrtite, uvijajte, ali drugo parče ove penjurlije nećete dobiti "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano529
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada ( jedno je za premazivanje)
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 paket, suvi
  • brašno - 600 - 700 g
  • maslac - 100 g
  • sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute. Dodaje se šećer, so i ponovo se meša, dok se ne rastope. Nakon toga se dodaje kiselo mleko i ulje.

Nakraju se dodaje i sveže mleko. Dobro se promeša. Kvasac se pomeša sa brašnom i postepeno se dodaje. Zamesi se meko testo. Ostavljamo da nadođe oko 40 minuta.

Posle se testo deli na 4 jednaka dela, od svakog dela se razvuče kora. U odgovarajući pleh se stavlja jedna kora, namaže se rastopljenim maslacem, posipa sirom i druga kora se stavlja preko nje.

Procedura se ponavlja dok se kore ne potroše. Poslednja se ne maže maslacem. Posle se seče na ravne trake, svaka se uvije i ređa u odgovarajući pleh za pečenje.

Ostavlja se da nadođe još 30 minuta. Nakon toga se premaže umućenim jajetom i peče u rerni na 180 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija