Mekana penjurlija (tutmanik) sa sirom

14/03/2018
"Stvarno je toliko mekana!"
Priprema80 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano406
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 800 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • voda - 100 ml
  • kvasac - 42 g
  • ulje - 80 ml
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • za nadev
  • sir - 200 g, kravlji
  • jaja - 1 komad
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3+3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u ugrejano vodi i ostavite da nadođe.Prosejte brašno i so, i napravite udubljenje, u njega sipajte jaja, ulje i toplo kiselo mleko.

Počnite da mesite, postepeno dodajte kvasac. Mesite dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po rukama. Stavite testo u posudu i ostavite da nadođe 30-40 minuta.

Za to vreme napravite nadev tako što izmrvite sir i pomešate ga sa umućenim jajetom. Podelite nadošlo testo na osam jednakih delova.

Razvucite svaku koru i stavite po malo od nadevia. Uvijte u rolat i posle u oblik puža (pogledajte fotografije).

Poređajte ih u duboku posudu za pečenje, namazanu sa 3 supene kašike ulja. Ostavite ponovo da nadođe 30-40 minuta. Posle namažite preostalim jajetom, umućenim sa 3 supene kašike ulja.

Prvih 5-10 minuta, penjurliju pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle smanjite na 180 i pecite dok ne bude gotova.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija