Ishrana kod problema

Ishrana kod problema

Režimi ishrane i dijete kod zdravstvenih problema i promlema sa stomakom. Kako da se hranimo, da bismo bili zdravi – šta uzimati češće i šta izbegavati.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)
23. maj
Urtikarija (koprivnjača) je vaskularna reakcija na koži, koja utiče na epidermu i praćena je osipom, pečatima i u većini slučajeva teškim svrabom.
Ishrana kod hemoterapijeIshrana kod hemoterapije
23. maj
Ako ste na hemoterapiji i želite da se osećate što je bolje moguće za to vreme, ono sa čime se hranite može olakšati u velikom delu vaše stanje. Iako je kod svakog
Povećan fosfor u organizmuPovećan fosfor u organizmu
21. maj
Gomilanje fosfora u organizmu je problem koji se često susreće. Konzumiranje nekih namirnica može da utiče na njegovo prirodno smanjenje. Pogledajte na koje.
Štete od redovnog prejedanjaŠtete od redovnog prejedanja
21. maj
Prejedanje je oboljenje, koje ne utiče samo na fizičko zdravlje, nego pričinjava mnogo stresa na mentalnom i emocionalnom nivou. Prejedanje je štetno za različite delove tela.
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijareje
20. maj
Možda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore. 1. Banane Banane su dobar izbor za popa
Ishrana kod hroničnog gastritisaIshrana kod hroničnog gastritisa
20. maj
Gastritis je upala sluzokože želuca. Mnoge stvari izazivaju gastritis. Da biste izašli na kraj sa hroničnim gastritisom, jedite hranu bogatu vlaknima.
Purini u hraniPurini u hrani
18. maj
Preporučuje se umereno konzumiranje hrane sa visokim sadržajem purina za ljude koji imaju predispozicije za giht. Kafa je jedan od proizvoda sa najvećim sadržajem purina.
Razlozi za povećan apetitRazlozi za povećan apetit
11. maj
Glad i apetit su regulisani složenim interakcijama endokrinog, digestivnog i neurološkog sistema, svaki od njih šalje hemijske signale do mozga, da mu kaže kada ste gladni i siti.
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes.
Lečenje helikobakter pilori sa biljkamaLečenje helikobakter pilori sa biljkama
09. maj
Ima oko 29 različitih vrsta helikobakter pilori koji postoje. Smatra se da 50 procenata stanovništa na svetu je zaraženo ovom bakterijom kroz hranu, vodu ili intiman kontakt.
Ishrana kod kiseline u želucuIshrana kod kiseline u želucu
05. maj
Krivac za neprijatne kiseline koje iritiraju naš želudac je zapravo jedan od sastojaka želudačnog soka. To je sona kiselina, koja je dosta jaka /jedna od najjačih kiselina/ i njena osnovna uloga je da pomaže procesu varenja hrane. Ponekad, kada postoji
Šta izaziva povećan apetit za slanimŠta izaziva povećan apetit za slanim
20. april
Veoma često slaniši su prosto glad za hranom, koja se pojavljuje zbog stresa, umora, dosade ili PMS-a. Uprkos tome, konstantna želja za slanim može da bude indikacija za određena medicinska stanja.
Kako da utolimo glad za slatkišimaKako da utolimo glad za slatkišima
17. april
Glad za slatkišima može da bude znak velikog broja stvari - nekih deficita, na primer. Ako u vašem telu nema dovoljno magnezijuma, organizam će vam to pokazati kroz neodoljivu želju za čokoladom. Kako da zadovoljimo apetit za slatkišima?