Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Sveža domaća kobasicaTako napravljene kobasice možete da čuvate na hladnom nekoliko dana. Najbolje je da se brzo konzumiraju, ispečene na roštilju, rerni ili ispržene....
Domaći bahur (kobasica)Džigericu sitno isečemo satarom. U nju dodajemo meso, takođe sitno iseckano.
Operemo i očistimo pirinač i praziluk, sitno sečemo i dodajemo u meso.
Dodajemo čubar, so, ljute paprike. Sve dobro pomešamo.
Operemo...
Prava kobasica LukankaVežite kako odlučite (bilo u potkovicu ili ravno kao kobasicu) i obavezno stavite na provetrivo mesto, po mogućstvu bez direktne sunčeve svetlosti....
Kobasica sa paprikomIzdinstajte iseckanu kobasicu oko 15 minuta, okrećite s vremena n vreme.
Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite, da se održava toplota....
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokvePreplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali da...
Rol-kobasice (mešene u mini pekari)U mini pekaru stavite sve tečne sastojke. Dodajte so i šećer. Odozgo sipajte brašno izmrvite kvasac.
Uključite program za testo i sačekajte dok mašina ne prestane da mesi, i dok testo ne počne da nadolazi.
Nakon signala...
Salata od kineskog kupusa i kobasiceKupus se seče na tračice u veliku posudu i u nju se dodaju isečeni na male kriške krastavac, paradajz i kobasica.
Jaja se oljušte i iseli na kokce i prebacuju se u posudu....
Kobasice, pohovane u smesi od pivaKobasicu isecite na krugove. Ugrejte mast u tiganju na vatri. Uzmite svako parče komade i potopite ga u smesu za pohovanje, stavite ih da se prže.
Pržite na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju....
Letnji paprikaš od povrća i kobasiceIsecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte.
Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju....
Klasični domaći bahur (kobasica)Creva se vrlo dobro operu sodom bikarbonom i sirćetom.
Meso i iznutrice se iseku na sitne komade, a pluća se preliju vrelom vodom da se iz njih izvuče krv.
U ovu mešavinu dodajte začine i pirinač i dobro promešajte...
Domaća svinjska kobasica - lukankaMeso seckamo na kockice i stavljamo ga u korito, dodajemo sve začine i dobro umesimo.
Meljemo meso i počinjemo da punimo creva mlevenim mesom.
Jakim koncem vezujemo oba kraja domaćih lukanki.
Nižemo lukanke na prut...
Domaća kobasica od divljačiRučnom ili električnom mašinom za kobasice napunite creva, a kobasice vezujte na dužinu od oko 35-40 cm.
Izbušite creva iglom na više mesta, kako bi izašao vazduh....
Domaća kobasica za sušenjeSvinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice.
Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 sati.
Napunite creva, probušite iglom.
Napravite potkovicu ili...
Gambori i ljuta kobasicaAko dodajte kobasicu, stavite je u tiganj zajedno sa gamborima.
Ako dodajete kulen, stavite i 5 minuta nakon gambora....
Sirova kobasica sa krompiromU tiganju zapržite kobasicu isečenu na parčiće.
Dodajte isečeno povrće odjednom u kobasicu.
Kada one omekšaju dodajte paradajz, koncentrat paradajza, so, šećer i začine....
Bugarska domaća kobasica - lukankaMeso se očisti od kostiju, opere se, osuši, iseče na ivice, nakon tog se samelje dva puta u mašini za mlevenje.
Dobro se pomeša sa začinima i postepeno se dodaje jedna flaša gazirane vode. Smesa se ostavlja na hladnom...
Kordon blu - istorija i kulinarske tajneKordon blu - teleća šnicla u ukusnoj hrskavoj korici sa nadevom od šunke i sira je ukusan delikates, čija istorija počinje pre dosta vremena.
Naziv ove šnicle se prevodi sa francuskog kao plava traka....