Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Strašno ukusna kobasicaStrašno ukusna kobasica
02. sep.
Tako napravljene kobasice se suše na provetrivom mestu....
Sveža domaća kobasicaSveža domaća kobasica
02. sep.
Tako napravljene kobasice možete da čuvate na hladnom nekoliko dana. Najbolje je da se brzo konzumiraju, ispečene na roštilju, rerni ili ispržene....
Domaći bahur (kobasica)Domaći bahur (kobasica)
20. mart
Džigericu sitno isečemo satarom. U nju dodajemo meso, takođe sitno iseckano. Operemo i očistimo pirinač i praziluk, sitno sečemo i dodajemo u meso. Dodajemo čubar, so, ljute paprike. Sve dobro pomešamo. Operemo...
Prava kobasica LukankaPrava kobasica Lukanka
19. dec.
1
Vežite kako odlučite (bilo u potkovicu ili ravno kao kobasicu) i obavezno stavite na provetrivo mesto, po mogućstvu bez direktne sunčeve svetlosti....
Meraklijska domaća kobasicaMeraklijska domaća kobasica
06. dec.
Tako pripremljene domaće kobasice uz pravilno čuvanje mogu da izdrže nekoliko meseci....
Kobasica sa paprikomKobasica sa paprikom
08. maj
Izdinstajte iseckanu kobasicu oko 15 minuta, okrećite s vremena n vreme. Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite, da se održava toplota....
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Upravo su dimljeno meso i kobasice one koje bi mu dale tako prijatnu aromu. Možete pripremiti i čorbe od graška, boranije ili krompira, u koje možete dodati dimljene kobasice....
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali da...
Musaka od krompira, paprika i kobasiceMusaka od krompira, paprika i kobasice
01. nov.
Musaku od krompira, paprika i kobasice servirati toplu....
Rol-kobasice (mešene u mini pekari)Rol-kobasice (mešene u mini pekari)
04. april
U mini pekaru stavite sve tečne sastojke. Dodajte so i šećer. Odozgo sipajte brašno izmrvite kvasac. Uključite program za testo i sačekajte dok mašina ne prestane da mesi, i dok testo ne počne da nadolazi. Nakon signala...
Salata od kineskog kupusa i kobasiceSalata od kineskog kupusa i kobasice
05. sep.
Kupus se seče na tračice u veliku posudu i u nju se dodaju isečeni na male kriške krastavac, paradajz i kobasica. Jaja se oljušte i iseli na kokce i prebacuju se u posudu....
Varivo od graška i Kranjske kobasiceVarivo od graška i Kranjske kobasice
01. mart
Na zagrejanom ulju propržiti kolutove kobasica da blago porumene, izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane....
Kobasice, pohovane u smesi od pivaKobasice, pohovane u smesi od piva
19. januar
Kobasicu isecite na krugove. Ugrejte mast u tiganju na vatri. Uzmite svako parče komade i potopite ga u smesu za pohovanje, stavite ih da se prže. Pržite na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju....
Letnji paprikaš od povrća i kobasiceLetnji paprikaš od povrća i kobasice
13. okt.
Isecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte. Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju....
Klasični domaći bahur (kobasica)Klasični domaći bahur (kobasica)
09. januar
Creva se vrlo dobro operu sodom bikarbonom i sirćetom. Meso i iznutrice se iseku na sitne komade, a pluća se preliju vrelom vodom da se iz njih izvuče krv. U ovu mešavinu dodajte začine i pirinač i dobro promešajte...
Kobasica sa jabukovim vinomKobasica sa jabukovim vinom
14. april
Servirajte u dubokom tanjiru zajedno sa sosom i isecite kobasicu na parčiće željene debljine....
Domaća svinjska kobasica - lukankaDomaća svinjska kobasica - lukanka
24. januar
Meso seckamo na kockice i stavljamo ga u korito, dodajemo sve začine i dobro umesimo. Meljemo meso i počinjemo da punimo creva mlevenim mesom. Jakim koncem vezujemo oba kraja domaćih lukanki. Nižemo lukanke na prut...
Domaća kobasica od divljačiDomaća kobasica od divljači
07. feb.
Ručnom ili električnom mašinom za kobasice napunite creva, a kobasice vezujte na dužinu od oko 35-40 cm. Izbušite creva iglom na više mesta, kako bi izašao vazduh....
Domaća kobasica za sušenjeDomaća kobasica za sušenje
31. avgust
Svinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice. Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 sati. Napunite creva, probušite iglom. Napravite potkovicu ili...
Gambori i ljuta kobasicaGambori i ljuta kobasica
11. dec.
Ako dodajte kobasicu, stavite je u tiganj zajedno sa gamborima. Ako dodajete kulen, stavite i 5 minuta nakon gambora....
Sirova kobasica sa krompiromSirova kobasica sa krompirom
30. sep.
U tiganju zapržite kobasicu isečenu na parčiće. Dodajte isečeno povrće odjednom u kobasicu. Kada one omekšaju dodajte paradajz, koncentrat paradajza, so, šećer i začine....
Bugarska domaća kobasica - lukankaBugarska domaća kobasica - lukanka
21. avgust
Meso se očisti od kostiju, opere se, osuši, iseče na ivice, nakon tog se samelje dva puta u mašini za mlevenje. Dobro se pomeša sa začinima i postepeno se dodaje jedna flaša gazirane vode. Smesa se ostavlja na hladnom...
Kako čuvati domaću kobasicu lukanku?Kako čuvati domaću kobasicu lukanku?
09. jun
Pogledajte i kako da napravite goveđu kobasicu lukanku, ukusnu kobasicu od divljači i saznajte koji začini se stavljaju u kobasicu....
Kordon blu - istorija i kulinarske tajneKordon blu - istorija i kulinarske tajne
15. mart
Kordon blu - teleća šnicla u ukusnoj hrskavoj korici sa nadevom od šunke i sira je ukusan delikates, čija istorija počinje pre dosta vremena. Naziv ove šnicle se prevodi sa francuskog kao plava traka....
Francuska kuhinja: istorija, tradicija i specijalitetiFrancuska kuhinja: istorija, tradicija i specijaliteti
22. nov.
Francuska kuhinja kroz istoriju Tokom vekova, francuska kuhinja je evoluirala i prilagođavala se novim trendovima....