Pretraga sajta

Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko pečeVreme pečenja zavisi od toga kako se je meso prethodno pripremilo za pečenje - da li se prethodno kuvalo, dinstalo ili blanširalo. Kod pečenja mesa je važno da ono dobije zlatkastu i hrskavu koricu....
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiŠest koraka za pripremu savršenih školjkiNikome neće biti prijatno da dok jede dinstane školjke, koje divno mirišu i odlično izgledaju, u isto vreme oseti pesak dok žvaće, pa da obraća pažnju na svaki zalogaj. 2....
Kako se i koliko se vremena kuva grašak?Kako se i koliko se vremena kuva grašak?U zavisnosti od tvrdoće vode i od same vrste graška, možda će biti potrebno više vremena da se grašak skuva - nekada i 2 pa i 3 sata. Ako voda ispari, dodajte vruću vodu....
Kako se i koliko vremena se kuvaju škampi?Kako se i koliko vremena se kuvaju škampi?
01. avgust
Toni Aleksov
Preporučujemo da ih spuštate jedan za drugim, a ne sve odjednom, kako se voda ne bi ohladila brzo. Kuvajte 2 minuta, a ako su malo veći - 3-4 minuta. Zamrznute škampe kuvajte oko 5 minuta plus ovo vreme....
Kako se i koliko vremena peče jagnjeća plećka?Kako se i koliko vremena peče jagnjeća plećka?
20. mart
Toni Aleksov
Po pravilu, temperatura pečenja i vreme pečenja jagnjeće plećke se određuju na osnovu veličine plećke, njene težine i sadržaja masnoće. Malo masnije jagnjeće plećke se peku na nižoj temperaturi i duže vreme....
Svinjsko vretenoSvinjsko vretenoGotovo vreteno namažite sa malo masti i aleve paprike sa svih strana. Možete ga peći u rerni ili na roštilju....
Pileće vretenoPileće vretenoUvijamo u rolat, dobro istanjimo krajeve i zaoštrimo kao vreteno. Uvaljamo malo u brašno pomešano sa bosiljkom, origanom i alevom paprikom. U tiganju sa uljem pržimo vreteno po 2-3 minuta sa svih strana....
Kako se jela dinstaju - sporo kuvaju?Kako se jela dinstaju - sporo kuvaju?
18. dec.
Toni Aleksov
Kako bi se jela pripremila, potrebna je masnoća u posudi, kao i sasvim mala količina tečnosti u obliku vode, bujona ili mleka....
Školjke srčanke u tiganjuŠkoljke srčanke u tiganjuJedite obavezno tople ove školjke u tiganju. Po želji možete dodati so. Prijatno!...
Pohovane školjke na ražnjićuPohovane školjke na ražnjićuŠkoljke očišćene od ljuštura nanižite na drveni ražnjić. Da bi prženje bilo lakše, možete da podelite ražnjić na pola. U dve posude podelite žumance i belance jednog jajeta....
Školjke pohovane sa pivomŠkoljke pohovane sa pivomŠkoljke operite i očistite. U tiganju ugrejte ulje, sipajte školjke i peršun, nemojte seći, dinstajte sa poklopcem 3 minuta dok se ne otvore. Posle izvadite u posudu....
Kuvane školjke sa pivomKuvane školjke sa pivomKupljene školjke treba da budu zatvorene. Ako su otvorene ili slomljene, onda ih uklonite. Stavite školjke u hladnu vodu. Istrljajte ih četkom, kako biste uklonili naslage na njima....

Pratite nas