Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Školjke na marokanski način sa leblebijamaOstavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 15 minuta, dok se sok blago ne zgusne.
Sipajte školjke. Pokrijte i kuvajte 3 do 4 minuta.
Izbacite školjke koje se nisu otvorile.
Dodajte so i biber....
Školjke sa pirinčem na turski načinAko ćete dodavati orašaste plodove, sada je vreme da i njih ispržite.
Sipajte bujon ili vodu kako je naznačio proizvođač pirinča na pakovanju....
Školjke sa algama i mariniranim tikvicamaKada je gotovo, serviram školjke sa algama, tako što prvo u tanjir stavljam tikvice i na njih očišćene skuvane školjke i poslužujem.
Ovo je sjajan recept za zdravu i dijetalnu ishranu.
Neka vam je slatko!...
ŠkoljkePoklopite i dinstajte ih oko 3 minuta, tako da s vremena na vreme prodrmate posudu. Izvadite školjke i stavite ih u posebne duboke tanjire. U tiganj sa sosom dodajte preostali maslac i peršun....
Salata od školjki i kukuruzaČenovi belog luka se izgnječe i stave u 20 ml vrelog maslinovog ulja, selena i 1/4 šolje vode.
Dodajte školjke sa ljušturom i seckani peršun i poklopite.
Školjke se kuvaju 3-4 minuta ispod poklopca....
Koje meso se koliko pečeMeso koje se prži ili dinsta treba da se iseče onako kako bi to bilo najbolje za jelo u koje se uključuje. Meso se seče tako što se prati linija mišićnih vlakana, kako bi se sačuvala celovitost ćelija....
Školjke na mornarski način - stari nemački receptŠkoljke, prethodno očišćene, dodaju se ostatku proizvoda i kratko dinstaju.
Dodajte vodu i kuvajte poklopljeno dok se školjke ne otvore. Procedite bujon i napravite gusti sos od dve kašike brašna i maslaca....
Školjke sa pivom i maslacem u šerpiU šerpu sa hladnom vodom stavite školjke i natopite ih sat vremena. Posle ih dobro operite četkom.
Sklonite sve polomljene ili napukle školjke. Prebacite ih u duboku posudu, prelijte pivom, solju i maslacem....
Zamrznute školjke sa maslacem i belim lukomMnogo pomaže i ako stavite poklopac tiganju, da se sačuva toplota i da se školjke dinstaju u maslacu.
Servirajte školjke obavezno tople, prelivene sa dosta sosa, ako ga ima i nije uvreo, i zaprženog belog luka....
Crne školjke sa belim lukom i pivomOperemo školjke i odstranimo prljavštinu.
U dubokoj šerpi na umrenoj vatri izdinstamo iseckani beli luk u zagrejanoj masnoći 2-3 minuta.
Sipamo školjke i pivo i kuvamo pod poklopcem 7-8 minuta dok se ne otvore....
Školjke sa belim vinom i belim lukomPosle nekoliko minuta otvorite i pogledajte da li su se sve školjke otvorile. Ako jesu, onda su gotove.
Isključite vatru i prebacite školjke u duboku posudu. U nju sipajte sve, čak i bujon od kuvanja....
Desert Nema vremenaStavite u frižider da se stegne.
Kolač često pravi jedna koleginica, koja obično nema mnogo vremena na raspolaganju.
Izvadite kolač iz frižidera i tankim nožem pređite preko zidova kolača, kako bi se odlepio....
Riblja pašteta od školjki i tunjevineStavite na jaku vatru poklopljenu posudu i protresite nekoliko puta dok se sve školjke ne otvore - obično je dovoljno 2-3 minuta.
3. Ostavite da se ohladi i uklonite meso, uklanjajući brkove od algi.
4....
Koliko dugo se kuvaju školjke?Školjke u ljušturama se kuvaju vrlo kratko - tek da se ljušture otvore. Ako se kuvaju dugo, potoji opasnost da postanu žilave i ne previše ukusne....
Dinstane školjke sa crvenim lukom i belim lukomSačekajte da se školjke ohlade i odvojte meso od ljuske. Ako ima neotvorenih školjki - takođe ih bacite.
U tiganju na srednjoj ringli istopite maslac sa uljem i dinstajte crveni luk naseckan na polumesece....
Školjke sa sosom od luka na francuski načinOperite školjke i očistite ih. Stavite ih sa dovoljnom količinom hladne vode da se kuvaju u šerpi, koju zagrevajte postepeno - cilj je da se školjke otvore i da se skuva meso....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Koliko dugo se kuva različito povrćePovrće se može kuvati, peći, pržiti ili dinstati. Korisni sadržaj najbolje se čuva u kuvanom povrću.
Kako kuvati povrće
Jela od kuvanog povrća imaju svoju aromu, ukus i teksturu....
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura....