- Biljke
- Začini
ZačiniGlutaminat
30. jun
Rosi Trifonova
ZačiniKapar
30. jun
Rosi Trifonova
ZačiniLimunska Trava
29. jun
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Makovo SemeMakovo seme se dobija od uljanog maka. Makovo seme ima fini ukus orašatog voća. Razlikuje se od opijumskog maka, od koga se pravi opijum. Eterično ulje od makovog semena leči. Makovo seme se koristi za peciva, slatkiše i sosove.
28. jun
MisoMiso (Miso) je tradicionalni japanski začin koje se smatra za jedan od najkorisnijih na celom svetu. Miso se koristi za pripremu istoimene supe. Miso ojačava imuni sistem i čuva od nekih vrsta raka.
27. jun
ČubarČubar je jedan od najstarijih začina na svetu, a u Bugarskoj vekovima ima široku popularnost. Ukus popularne šarene soli ne bi bio isti, da u njoj nema čubra.
24. jun
Crni KuminCrni kumin je vredna biljka, koja se koristi od pre 8000 godina. Crni kumin je moćan imunostimulans, koji se koristi kod različitih zdravstvenih problema. Crni kumin ima preko 100 aktivnih sastojaka.
15. jun
ŠafranSmatra se da je šafran jedan od najstarijih korišćenih začina. Jak karakterističan miris šafrana i sposobnost da boji jela obezbeđuju njegovu široku primenu. Šafran ima i brojne koristi za zdravlje.
11. jun
Selen (biljka)Selen je nezamenjiv začin za riblju čorbu i jagnjetinu. Osim što koristi kao začin, on sadrži mnogo eteričnih ulja i pomaže kod kašlja. Selen stimuliše sistem za izlučivanje, kardio-vaskularni i nervni sistem.
07. jun
KuminKumin je jedan od najpopularnijih začina u svetu i kod nas. Kumin se redovno dodaje različitim kobasicama od mlevenog i seckanog mesa, kao i domaćim kobasicama i sudžuku.
02. jun
Divlji luk - SremušDivlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova. Sremuš se koristi kao začin u brojnim jelima. Sremuš širi krvne sudove.
31. maj
MajoranMajoran je klasičan začin za prženu džigericu. Majoran se smatra srodnim origanu. Sve o majoranu na jednom mestu.
22. maj
SusamSusam nije samo odličan izvor bakra i mangana, već sadrži i dva jedinstvena sastojka - sezamin i sezamolin. Seme susama je najstariji poznati začin. Istorij
15. maj
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 824
Recepti
7 889
11 375
Drugo