Začini

Začini

Sve o začinima, čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
Majčina dušicaZačiniMajčina dušica
25. april
Tanja Radmanovac
CimetZačiniCimet
16. april
Tanja Radmanovac
KardamonZačiniKardamon
14. april
Sonja Stanulova
Ruzmarin
Ruzmarin
Ruzmarin najbolje uspeva na sunčevom i toplom mestu, i dobro podnosi suv vazduh. Eterično ulje ruzmarina se koristi za masažu, smiruje nerve i širi krvne ...
Lovorov List
Lovorov List
Lovorov list se hiljadama godina unazad smatra svetom biljkom. Lovorov list pomaže kod sinuzitisa, olakšava disanje. List lovora sadrži aromatična eterična ...
Ren
Ren
Ren je biljka, koja se koristi kako kao povrće, tako i mleven kao začin. Koren rena sadrži ulje slačice, šećer i askorbinsku kiselinu. Ren - korisnost i ...
Origano
Origano
Origano je jedan od omiljenih svežih začina. Ima brojna blagotvorna dejstva na naš organizam. Izbor, čuvanje i korišćenje origana. Informacija o origanu.
Bosiljak
Bosiljak
Bosiljak je veoma mirisna biljka, čije se lišće upotrebljava kao začin za najrazličitije vsrte hrane. Korist i Čuvanje bosiljka. Bosiljak je dobar izvor ...
Estragon
Estragon
Estragon je jedan od najpoznatijih začina, koji ima unikatnu i specifičnu aromu. Estragon je dobar za pripremu salata, predjela i različitih sosova. ...
Nana
Nana
Nana je širokorasprostranjeni začin i predstavlja vrstu mente. Nana je korisna kod kolitisa, dijareje, obolenja srca i krvnih sudova, oboljenja organa za ...
Peršun
Peršun
Peršun je čudesno sredstvo za dobro varenje, a nosi i mnogo koristi organizmu. Peršun sadrži kosalate i miristricin, koji sprečava stvaranje tumora na ...
Kurkuma
Kurkuma
Kurkuma pomaže kod reumatoidnog artritisa, cistične fibroze i smanjuje rizik od oboljenja raka. Informacija o kurkumi i korist od kurkume. Sadržaj kurkumina ...
Đumbir
Đumbir
Đumbir ima brojna korisna svojstva. Gingeroli, aktivni fitonutrijenti u đumbiru, uništavaju ćelije raka. Đumbir čuva od prehlada i gripa.