Začini

Začini

Sve o začinima, čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
VanilaZačiniVanila
11. jul
Jelena Andonov
SoZačiniSo
11. jul
Tanja Radmanovac
KariZačiniKari
05. jul
Mariola Pantelic
Glutaminat
Glutaminat
Glutaminat se koristi za poboljšanje kvaliteta ukusa namirnica, i poznatiji je kao E-621. Glutaminatska kiselina je jedna od dvadeset aminokiselina. ...
Kapar
Kapar
Kapar su cvetni pupoljci, koji su bili poznati još drevnim Grcima i Rimljanima. Kapar ima lagano pikantan ukus i koristi se kao začin za sosove, mesa, ribu, ...
Limunska Trava
Limunska Trava
Limunska trava (je jedan od najpoznatijih začina u tajlandskoj kuhinji. Limunska trava ima prijatnu aromu i neodoljiv ukus. Limunska trava se koristi i u ...
Makovo Seme
Makovo Seme
Makovo seme se dobija od uljanog maka. Makovo seme ima fini ukus orašatog voća. Razlikuje se od opijumskog maka, od koga se pravi opijum. Eterično ulje od ...
Miso
Miso
Miso (Miso) je tradicionalni japanski začin koje se smatra za jedan od najkorisnijih na celom svetu. Miso se koristi za pripremu istoimene supe. Miso ...
Aleva Paprika
Aleva Paprika
Aleva paprika je jedan od najomiljenijih i korišćenih začina u bugarskoj kuhinji. Kod njih skoro da nema jela ili tradicionalnog jela u koje se ne dodaje ...
Čubar
Čubar
Čubar je jedan od najstarijih začina na svetu, a u Bugarskoj vekovima ima široku popularnost. Ukus popularne šarene soli ne bi bio isti, da u njoj nema čubra.
Biber
Biber
Biber ima impresivna antioksidansna i antibakterijska svojstva. Korisna svojstva bibera. Izbor i čuvanje bibera.
Muskatni Oraščić
Muskatni Oraščić
Slava muskatnog oraščića kao začina počinje još od antičkih vremena i traje do današnjih dana. Eterično ulje od muskatnog oraščića se koristi čak i u ...
Crni Kumin
Crni Kumin
Crni kumin je vredna biljka, koja se koristi od pre 8000 godina. Crni kumin je moćan imunostimulans, koji se koristi kod različitih zdravstvenih problema. ...