- Biljke
- Začini
ZačiniBosiljak
08. feb.
Admin
ZačiniKala namak
03. feb.
Kristina Chernikova
ZačiniMuskatni oraščić
25. januar
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KaranfilićZačin karanfilić potiče od neotvorenih pupoljaka ruže zimzelenog karanfilića. Karanfilić sadrži flavonoide, koji takođe doprinose njegovim protivupalnim svojstvima. Karanfilić poboljšava varenje.
20. januar
KariKari je mešavina aromatičnih začina, koja je tradicionalna u indijskoj, kineskoj, japanskoj, latinoameričkoj kuhinji. Kari može da čuva od demencije i Alchajmerove bolesti, kao i da sagori masnoću.
20. januar
PimentPiment je začin, koji dolazi sa Jamajke. Kod nas se piment koristi u sipama i mesu. Piment je i koristan i štetan.
18. januar
KorijanderKorijander je začin bogat fitonutrijentima. Korijander deluje zažtitno protiv salmonele. Najčešće se korijander koristi protiv gasova, kod lenjih creva, zatvora i nedostatka apetita.
18. januar
So - koristi i šteteZdravstvene organizacije nas često upozoravaju na opasnosti od soli, koju svi tako često konzumiramo. Da li velike količine soli pričinjavaju brojne zdravstvene probleme, ili je to mit? Da li je so korisna ili štetna?
16. avgust
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCimet je jedan od najmirisnijih začina koje ljudi koriste vekovima. Dodaje se za aromatiziranje raznih jela, a koristi se i u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. Šta treba da znamo o cejlonskom cimetu.
29. jun
Prednosti i primena zelenih začinaZeleni začini imaju široku primenu u kulinarstvu. Svaki od njih ima blagotvorno delovanje na organizam. Ruzmarin jača nerve, majčina dušica ima jako antiseptičko delovanje, majoran deluje okrepljujuće.
11. jun
AnisAnis nam je poznat pretežno kao začin specifičnog ukusa. Koristi se hiljadama godina u kulinarstvu i ima brojne koristi za zdravlje.
12. okt.
MacisMacis, poznat i kao muskatni cvet, predstavlja aromatični začin. Macis se vekovima koristi ne samo kao začin, već i kao sredstvo za lečenje raznih oboljenja. Narodna medicina ga preporučuje za lečenje stomačnih problema.
19. sep.
Tonka pasuljTonka pasulj je malo poznat začin kod nas. Tonka pasulj se koristi kao zamena za vanilu, ali ima i aromu cimeta, karanfilića i gorkog badema. Tonka pasulj se odlično slaže sa čokoladnim ukusom.
16. avgust
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 741
Recepti
7 869
11 318
Drugo