Avokado - ukusan lek

Eliana VasilevaEliana Vasileva
Početnik
35
Avokado

Tropsko voće avokado ne prisustvuje često na našoj trpezi, a trebalo bi.

Sličan kao kruška, ima ne samo odličan miris, nego je i besplatan doktor za organizam.

Da li znate koja su korisna svojstva avokada? Njegov biohemijski sastav više liči na orašaste plodove, nego na voće. Avokado osigurava organizmu proteine u količini koja slobodno može zameniti meso i sir u dnevnoj ishrani čoveka.

Avokado je bogat kalijumom, gvožđem, cinkom, magnezijumom, vitaminima A, PP, E, B1, B2, B6. 100 g avokada sadrži 218 kalorija.

Lekari ga preporučuju kod dijabetesa, kardiovaskularnih, očnih, boleti bubrega, jetre i bolesti žuči, visokog krvnog pritiska, anemije, čireva, gastritisa. Avokado ubrzava metabolizam i jača imunitet.

Najcenjeniji je zbog toga što deluje protiv tumora i raka. Profilaktičko sredstvo protiv raka usne duplje. Korisan je za žene jer reguliše menstruaciju. Kratko rećeno - tropsko voće ima lek za skoro sve bolesti.

Pre uživanja u njemu, znajte sa se koristi samo sve. Ne treba da podleže nikad termičkoj obradi, pošto počinje da gorči.

Najbolji je za konzumiranje kada je mekan. Čak i da ima pomalo trule delove - ne uzbuđujte se, već ga hrabro koristite za pripremanje ukusnih salata, sosova i umaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest