bTežnja svakog čoveka danas je da se hrani zdravo i ukusno, pritom čuvajući odličan izgled svog tela. To nije teško, ako naučimo da pravilno spajamo grupe hrane.
Sastojci koje konzumiramo, imaju potrebu od različitih želudačnih sokova da bi se razgradili u telu. Ako kombinujemo neodgovarajuću hranu, sokovi koji se razređuju se mogu uzajamno neutralizovati, harane se ne melje za potrebno vreme i fermentiše u želucu.
To vodi do problema organa za varenje. Odražava se vidljivo na spoljašnji izgled, koža dobija bolešljiv izgled, telo se opušta, gomilaju se masti oko struka.
Zato je pravilna kombinacija hrane potrena informacija, koja će nam pomoći da se hranimo zdravo, ukusno i da brinemo o svom struku. Evo nekih i kombinacija proteinske hrane povrća koja će ispuniti te uslove.
Tvrdo kuvana jaja i povrće
U jajetu ima neverovatno mnogo korisnih sastojaka, među kojima su i proteini. Osim toga što pomaže organizmu u borbi protiv bolesti i osigurava bolju oštrinu vida, oni se brinu o dobroj liniji. Zato u salatu od povrća uvek možete dodati tvrdo kuvano jaje, ona će postati ukusnija i radiće za vaš tanak struk.
Pile i ljuta aleva paprika
Pileće meso je bogato proteinima i dozvoljava organizmu da se zasiti duže vremena. Treba da proverite da li nije puno hormona i antibiotika, koji imaju obratan efekat. Ljuta aleva paprika sagoreva masti i suzbija apetit.
Tunjevina i đumbir
U tunjevini ima omega-3 masnih kiselina koji ne dozvoljavaju mastima da se gomilaju u oblasti stomaka. Đumbir pomaže stomaku da se brže oslobodi od hrane i smeta enzimima koji izazivaju stomačne upale. Kombinacija ove dve namirnice pomaže oslobađanju težine viška kilograma u oblasti struka.
Pravilna kombinacija hrane poboljšava rad organa za varenje, daje dovoljno energije telu i u isto vreme se brine o struku.
Komentari