bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se kuva sveži kupus

Kako se kuva sveži kupus

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
1885
Mađarski gulaš ka kupusom

Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.

Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus? Zato što sa kiselim niko ne zna za probleme - doboljno je meko da bi se napravile ukusne sarme, supe od kupusa i razna druga jela sa kupusom kojima je potrebna termička obrada.

Evo nekoliko saveta za pripremu svežeg kupusa.

1. Za razliku od kiselog kupusa, koji se predlaže, jer je očišćen od korena i spoljašnjih listova, svežem kupusu treba prethodna obrada pre nego što počnete da pripremate sa njim šta god bilo. To se sastoji od skidanja spoljašnjih listova i korena, nakon toga se pažljivo pere cela glavica spolja.

2. Ponovo, za razliku od kiselog kupusa, svežem je potrebna duža termička obrada da bi omekšao. Sa njim možete pripremiti poznatu čorbu od kupusa, koja je relativno laka za dijetu sa kupusom.

Laka je zato što ne osećate glad, i traje samo 7 dana. Osim toga, zdrav način za skidanje viška kilograma - doktori su je izmislili! Recept možete naći na našem sajtu.

3. Kada želite da zapečete sveži kupus u plehu, najbolje je prethodno da ga dinstate. Nemojte zaboraviti da za razliku od kiselog kupusa, koje nije potrebno da se soli dodatno, sveži kupus ne bi bio ukusan bez soli.

Preporučuje se da dodate malo soli i dok seče e kupus, nakon toga ga izgnječite. Tako će malo da se slegne i nećete se pitati kako da ga stavite u posudu za kuvanje.

4. Da li možete napraviti sarme od svežeg kupusa? Zašto da ne. Treba samo da blanširate listove kupusa dok ne omekšaju. U protivnom nećete moći da ih savijete da biste dobili sarme.

5. Kada počnete da kuvate sveži kupus, nemojte zaboraviti da dodate masnoću. Iako to dodaje kalorije u vaše jelo, ipak je ideja da bude ukusno.

Ako striktno pratite vagu, dodaćemo, kupus je povrće koje ima namanje kalorija. Tako da malo masnoće nije ništa strašno!

Ako imate potrebu za još ideja gde da iskoristite sveži kupus, pogledajte galeriju gore!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji