bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate

Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
1885
Kako da očistite pile od hormina, pre nego što ga skuvate

Ako čovek sam ne uzgaja piliće i kokoške, skoro nikakvu garanciju nema šta je tačno pileće meso koje je kupio. Vrlo je verovatno da je puno hormona, antibiotika, drugim štetnim dodacima.

Eto zašto ćemo vam u ovom članku pokazati 5 metoda pomoću kojih možete donekle da očistite pile od hormona i da se rešite neželjenih sastojaka u njemu, kako biste nastavili da uživate u njemu.

1. Najefikasnija metoda za uklanjanje hormona iz pileta je tako što ga skuvate i bacite bujon. Da, zvuči jezivo većini domaćica koje su navikle čak da čuvaju pileći bujon u različitim oblicima (zamrznut, konzervisan itd.) Slične aktivnosti vredi da se izvrše samo ukoliko je pile ili kokoška zaista domaće uzgajana.

Pileći bujon

2. Nakon što ste skuvali pile, obavezno skinite njegovu kožicu. Svojevremeno ovo sre radilo jedino sa ciljem dijetalnijeg načina ishrane, ali danas ovo se pojavljuje i kao dobar metod da se rešite hormona koji se nalaze u pilećem mesu.

3. Najviše hormona sreće se u pilećoj džigerici. Ukoliko ste kupili pile, koje sadrži i njegove unutrašnjosti, prosto ih bacite.

4. Ukoliko raspolažete s dovoljno vremena i niko ne udara viljuškom o sto sa nestrpljenjem da se pileće meso "procveta" na trpezi, onda ga marinirajte otprilike 3 sata u smesi od 1 l vode, 2 supene kašike soli i soka od polovine limuna. Tek tada počnite da ga kuvate, ne zaboravljajući da ne treba da preterujete sa solju.

Pileće džigerice

5. Iako donekle šokantne cene, "položite nade" na pileće meso na kom je izričito napisano da je o dpiletine slobodnog uzgoja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest