Karfiol je koristan i može se koristiti za pripremu svih vrsta delikatesa, umesto da se zatvara u okviru tradicionalnog pohovanja. Karfiol je ukusan i skuvan na različite načine. To je kulinarski proizvod koji odgovara svakom ukusu. Evo nekoliko ukusnih ideja sa karfiolom!
Prženi karfiol
Skuvajte glavicu karfiola, isečenu na cvetove. Svaki cvet potopite u umućena jaja i ispržite. Dok je vruć, pospite ga kačkavaljem. Ovaj recept sa karfiolom je jednostavan, ali ukusan.
Karfiol sa majonezom
Cvetove jedne glavice karfiola skuvajte u slanoj vodi, poređajte u tepsiju, prelijte majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Karfiol sa piletinom
Skuvajte pola glavice karfiola, iskidane na cvetove, zajedno sa velikom šargarepom. Skuvajte 200 grama pilećeg belog mesa. Isecite piletinu i šargarepu na kockice. Dodajte 100 grama kuvanog graška, začinite majonezom, pospite sitno iseckanim zelenim začinima.
Karfiol sa rotkvicama
Skuvajte pola glavice karfiola, iskidane na cvetove. Procedite i ohladite. Dodajte jednu glavicu luka iseckanu na kolutove, jedan kiseli krastavčić, deset rotkvica, 100 grama pavlake, sitno iseckane zelene začine. Uživajte u neodoljivom jelu sa karfiolom!
Karfiol sa jajima
Skuvajte pola glavice karfiola, iskidane na cvetove i dve šargarepe. Isecite sve na male komade. Dodajte sitno iseckani krastavac, rotkvicu, sto grama kuvanog graška, dodajte pavlaku i pospite sitno iseckanim jajima.
Pire od karfiola
Skuvajte veliku glavicu karfiola i zgnječite ga. Pireu dodajte pavlaku ili maslac. Koristite kao namaz, prilog ili umak od povrća.
Supa sa karfiolom
Skuvajte 400 grama mesa po vašem izboru zajedno sa dve šargarepe i dve glavice luka. Meso isecite čim se skuva. Vratite ga u bujon i dodajte cvetove jedne glavice karfiola. Pospite peršunom.
Recepti sa karfiolom su brojni i raznovrsni. Obavezno probajte:
- salata od karfiola;
- karfiol u pećnici;
- karfiol u turšiji.
Komentari