Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Neverovatne koristi od zelene jabuke

Neverovatne koristi od zelene jabuke

Elitsa HristovaElitsa Hristova
Početnik
494
Zelena jabuka

Svi znamo da je voće samo po sebi veoma korisno i da bi trebalo da bude deo svakodnevne ishrane. Odlikuje ga visok sadržaj vitamina i minerala, koji su važni za pravilno funkcionisanje organizma. Kada su u pitanju konkretno jabuke, od njih se mogu dobiti zaista velike koristi. Posebno od zelenih predstavnika sočnog i aromatičnog voća.

Jedna od glavnih koristi zelene jabuke je sadržaj puno vlakana, što pomaže boljem varenju. Još jedna od njenih koristi je što su šanse da dobijete rak debelog creva manje za one koji konzumiraju zelene jabuke. Takođe, ako patite od zatvora, bolje se opskrbite većom količinom ovog ukusnog voća.

Glavna korist zelene jabuke je blagotvoran polifenol sadržan u njenoj kori. Ovaj polifenol je procijanidin B-2. On je taj koji izuzetno povoljno utiče na nivo holesterola, varenje i značajno poboljšava cirkulaciju u ljudskom telu.

Pored ovog korisnog polifenola, jabuka je takođe posebno bogata raznim korisnim mineralnim materijama kao što su kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum i druge. Zelena jabuka je takođe bogata mnogim vitaminima, kao što su vitamini B, C, E, PP i folna kiselina.

Konzumiranje zelene jabuke

Zelena jabuka obiluje vitaminom A, B kao i C, koji je veoma dobar za ishranu kože i takođe deluje na to da vaša koža bude svetlija. Takođe sadrži manje holesterola, što je veoma korisno u gubitku težine. Pročišćava krv jer sadrži mnogo minerala. Šanse za razvoj bolesti jetre su takođe smanjene zahvaljujući zelenoj jabuci.

Prema brojnim studijama, zelena jabuka se čak može koristiti kao sredstvo za smanjenje rizika od raka dojke kod žena.

U zemlji izlazećeg sunca, Japanu, jabuke se takođe koriste kao način lečenja brojnih bolesti mozga. Voće se preporučuje i u borbi protiv skleroze i hipertenzije.

Treba da znate da će se sve ove osobine u punoj snazi primeniti na vas ako jabuku konzumirate u prirodnom obliku, odnosno - sa korom.

Većina korisnih svojstava jabuke se krije u njoj, a ako odlučite da je oljuštite, moraćete da se oprostite od mnogih od gore navedenih koristi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest