bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!

Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!

MirelaMirela
Početnik
53
1 od 6 Fotografije

1. Opšti pad imuniteta


Ako često patite od prehlade i gripa, bez obzira na godišnje doba, obratite pažnju na ovaj pokazatelj. Nažalost, razlog može biti ne samo običan nedostatak vitamina C. Nedostatak gvožđa je jak udarac na imuni sistem, i uništava njegove odbrambene mehanizme;

Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima, obezbeđivanje neophodne energije za mentalnu i fizičku aktivnost.

Količina gvožđa u krvi zavisi od mnogih faktora koji su važni za zdravlje (ovo posebno važi za žene koje gube svakog meseca određenu količinu krvi zbog menstrualnog ciklusa). Nutricionisti upozoravaju da, ukoliko se ne uključujemo namirnice bogate gvožđem u jelovnik, ili ako ubrzano trošimo ovaj element (npr. davanje krvi), postoji rizik od tzv. anemija usled nedostatka gvožđa.

Naše telo daje nedvosmislene znake kada je u pitanju nedostatak gvožđa, kroz neke neprijatne simptome koje ne treba zanemariti. U galeriji iznad saznajte odmah o kojim simptomima je reč.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji