Gotova jela koja se mogu zamrzavati

Замразяване на храна

Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se odmrznu.

Zamrzavanje gotovih jela je veoma zgodno za majke male dece, koja ne žele da jedu hranu iz dečje kuhinje u vrtiću. Pomoću zamrzavanja možete detetu ponuditi svakog dana drugo jelo i da se ono raznoliko hrani. Zamrzavanje ne škodi ukusu gotovih jela, a ne uništava ni korisne materije u hrani. Upravo suprotno, zamrzavanje čuva veliki deo korisnih materija u namirnicama.

Možete zamrzavati čorbe, razna jela, pa čak i deserte. Čorbe imaju nepromenjen ukus nakon odmrzavanja. Gotova jela kao što je meso sa krompirom, grašak, pasulj, kupus, takođe zadržavaju ukus i izgled.

Ne možete zamrzavati pečeni krompir, jer kada se razmrzne svakako nema isti ukus. Voda koja se sakupi u njemi potpuno menja njegov ukus i nijedan začin ne može da promeni tu činjenicu.

Замразяване на храна

U namirnice koje menjaju svoj kvalitet zamrzavanjem spada kuvani pirinač. To isto važi i za pečeni pirinač, kao i za jela gde preovladava pirinač. Zato se pirinač ne zamrzava kada se spremi. Izuzetak jeste spanać sa malo pirinča ili druge kombinacije gde pirinča ima u malim količinama. Ova jela se slobodno mogu zamrzavati. Kod odrmzavanja jela ukus ostaje nepromenjen.

Slobodno možete zamrznuti i skuvani grašak, pasulj, sam ili u kombinaicji sa različitim vrstama mesa. Ukus jela ostaje isti nakon odmrzavanja.

Kuvani kupus, pečeni kupus ili kupus sa mesom takođe spada u jela koja se bez problema mogu zamrzavati.

Замразяване на храна

Jela kao što su krompir i meso ili krompir sa povrćem takođe možete zamrzavati.

Što se tiče čorbi, ne postoje neke koje se ne mogu zamrzavati. Svaka čorba se može zamrznuti, a da joj ukus ostane nepromenjen.

Možete zamrznuti i jela sa ćuftama i različitim sosevima. Možete zamrznuti i samo soseve, pa da ih koristite za druga jela.

Замразяване на храна

Brokoli i karfiol se mogu zamrznuti nakon kuvanja, a možete ih sprmeiti i sa pilećim mesom. Jela budu veoma ukusna i jelo ne menja ukus nakon odmrzavanja. Kuvane šargarepe takođe možete zamrnuti. Možete ih dodavati svakom jelu, koje želete da odmrznete.

Dobro je da stavite jela u staklene tegle, kada želite da ih zamrznete. Nemojte zatvarati tegle, pre nego što se jelo u ptpunosti ohladi. Nakon toga zatvorite i stavite u zamrzivač.

Pre konzumacije je poželjno da izvadite tegle i da ih stavite u frižider, kako bi se jelo polako odmrzavalo. Nakon 24 sata isipajte sadržaj iz tegle u odgovarajuću posudu i zagrejte na šporetu. To je najbolji način da sačuvate jelu ukus.

Odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici, kao i zagrevanje odmrznutih jela u mikrotalasnoj menja ukus jela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji