Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»10 najmoćnijih super biljaka za podmlađivanje, koje su priznate u svetu

10 najmoćnijih super biljaka za podmlađivanje, koje su priznate u svetu

ZoriZori
Guru
228218
10 od 10 Fotografije
10 najmoćnijih super biljaka za podmlađivanje, koje su priznate u svetu
Fotografija: Amlaoilforhair

10. Amla (Amalaki, Indian Gooseberry/Emblica officinalis)


Amla ili Amalaki je drvo, poznato po svojim lekovitim svojstvima više od 3000 godina. Amla je je biklja koja se ne može porediti ni sa čim što se tiče podmlađivanja. Smatra se simbolom dobrog zdravlja.

Voće je važan izvor vitamina C, minerala i aminokiselina. Amla sadrži tri puta veću koncentraciju proteina i vitamina C nego jabuka. Jača imunitet i osigurava dobru rezisentnost organizma. Moćan antioksidant i pomaže u borbi sa slobodnim radikalima. Jača funkciju jetre i oporavlja vlakna. Ima tonizirajući efekad i održava normalan život. Mišljenje naučnika sa Instituta prirodne medicine (Univerzitet Tojama, Japan) je da je ovo veoma koristan antioksidant koji pomaže organizmu u borbi protiv slobodnih radikala za vreme prirodnog procesa starenja.

Svi znamo da jedna zdrava dijeta treba da uključuje naših pet obroka u toku dana, sa različitim voćem i povrćem. Ali je važno da se zapitamo da začini takođe mogu da nam pomognu kako bismo bili zdravi, energični i pozitivni.

Eksperz za začine Rejčel Landon nam otkriva koristi za zdravlje od specijane grupe začine, koji se zobu adaptogeni u svojoj novoj knjizi Superzačini (Superherbs).

Začini kao što su kurkuma, kopriva i đumbir dokazano održavaju telo zdravijim, stimulišu imunitet, olakšavaju stres i unose veoma važan balans u naše telo.

Otkrijte top 10 super začina, uz pomoć kojih ćete se podmladiti, sačuvaćete se od stresnih situacija i osetićete trajno poboljšanje u načinu na koji spavate u toku noći kako se budite ujutru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji